Beauty

Do’s and Dont’s bij het ontkleuren van je haar

Meiden met blond haar willen graag bruin haar en meiden met bruin haar willen graag blond haar. Misschien komt deze gedachte jullie wel bekend voor. Je haar donkerder verven is niet zo'n enorme klus en dit kun je al snel fixen met een spoeling zonder ammoniak. Het is alleen een stuk lastiger om je haar van donker naar licht te verven. Of bijvoorbeeld je haar een gekke kleur te geven. Hierbij moet je vaak je haar ontkleuren en daar is je haar niet altijd even happy mee! Wij vertellen jullie de do's en dont's bij het ontkleuren van je haar!

Do: Bedenken welke kleur je graag wilt
Wil jij je haar kleuren? Dan begin je natuurlijk bij het bedenken van welke kleur je graag zou willen. Als jij je haar lichter wil verven dan je eigen haar, dan moet je ervan bewust zijn dat hier altijd ammoniak bij te pas komt. Bij het lichter verven van je haar ben je eigenlijk je haar aan het ontkleuren. Je natuurlijke pigment die jouw haar je eigen haarkleur geeft wordt bij ontkleuring 'eruit' gehaald. 

Bij een spoeling kun je jouw haar alleen donkerder verven en kun je kiezen voor een behandeling zonder ammoniak. Dit is gezonder voor je haar en je wast de verf met een aantal wasbeurten uit je haar. Ideaal dus als je de kleur zat bent! 

Don't: Maar een pakje blonde verf kopen
Het is slim om twee pakjes verf te kopen van de kleur die je wil. Bij de eerste keer dat je de verf in je haar doet zal het ontkleuringsproces niet de juiste kleur achterlaten. Zo kan je haar zo oranje als Bassie worden of zo groen als Kermit de kikker. Dit is natuurlijk een beetje overdreven, maar je haar kan echt een oranje of groene gloed krijgen. Ik spreek uit ervaring, want op de foto is te zien dat het echt een oranje gloed heeft gekregen. Dit heb ik wel bij de kapper laten doen. Bij de kapper weten ze goed wat ze doen, maar dit kost dan ook wel wat meer. Daarom is het slim om twee pakjes verf te kopen, want bij de tweede keer verven is het wel de bedoeling dat je haar de kleur krijgt die je gekocht hebt! 

Do: Je haar heel goed verzorgen
Na het ontkleuren van je haar is je haar nog kwetsbaarder dan normaal. Extra aandacht en verzorging is dus heel belangrijk. Door het ontkleuren en kleuren is je haar namelijk een stuk droger geworden. Lekker je haar verwennen met olie dus! Lees hier tips om je droge haar goed te verzorgen.

Don't: Meteen beginnen met verven
Elke verf is weer anders. Het hoeft niet te betekenen dat verf van Kruidvat slechter is dan verf van L'Oréal Paris. Begin nooit meteen met de gehele verf in je haar aan te brengen. Het is slim om het ontkleuringsmiddel eerst even te testen. Dit kun je op een klein stukje aan de onderkant van je haar doen. Zo kun je kijken wat het ontkleuringsmiddel met je haar doet en hoe jij erop reageert. Daarna ga je pas echt beginnen met het verven en knip je het eerste gekeurde stukje af.  

Do: Doe het samen met iemand anders
Heb je nog nooit eerder je haar geverfd? Vraag dan bijvoorbeeld hulp van je vriendinnen of zus of moeder. Maak er een leuk beautymiddagje van. Het is namelijk best lastig om je eigen haar te verven en ontkleuren is nog lastiger. Je moet namelijk erg goed in de gaten houden hoe bleek je haar wordt. Als de verf er te kort in zit, dan kan de ontkleuring niet goed gepakt hebben en als hij er te lang in zit is dat ook niet goed voor je haar. Zeker als je lange lokken hebt is het slim om hulp te vragen! 

Don't: In je mooiste outfit aan de slag gaan 
Het is niet aan te raden om te beginnen met verven in je mooiste outfit. Natuurlijk als je tussendoor wat selfie's wilt maken en deze online wilt posten ziet dat er allemaal wel top uit, maar zodra er een spetter verf op je nieuwe gekochte jurkje valt ben je niet zo blij meer. Je haar ben je aan het ontkleuren en in de verf zit bleek. Zodra dit op je kleding valt gebeurt er hetzelfde met je kleding als met je haar, de kleur licht op. Als je dus gaat verven samen met je vriendinnetjes kun je hen ook aanraden een oude outfit aan te trekken. P.s. Vergeet nooit, maar dan ook nooit handschoenen aan te doen! De verf kan namelijk in je nagelriemen bijten. 

Heb jij wel eens je haar gebleekt? Wat zijn jouw do's and dont's?

Dankjewel voor de tip Ellen-Marijke R!

Laat je inspireren in Pinbook