Beauty

Zo kan jij je haar op een natuurlijke manier sneller laten groeien

haar-sneller-laten-groeien

Eigenlijk is het wel grappig dat haren groeien op plekken waar we het eigenlijk helemaal niet willen, maar als het aankomt op haargroei op ons hoofd groeit het juist veel minder snel. Wij vertellen je daarom dé manier om je haar sneller te laten groeien.

Haargroei

Een mislukte kappersbeurt of je lokken die maar niet langer willen groeien. Een erkend probleem waar velen weleens last van hebben, toch zijn er zeker oplossingen om je haargroei te versnellen. Het is alleen geen makkelijke opgave. Het grootste probleem is dat mensen geloven in het gebruik van zogenoemde ‘wondermiddelen’. Deze zijn vooral slecht voor de portemonnee en het levert ook nog eens weinig resultaat op.

Gemiddeld groeit ons haar namelijk maar ongeveer 1,3 centimeter per maand. Dat komt er op neer dat je haar gemiddeld per jaar maar 15 cm groeit, echt super weinig dus! Dat proces is natuurlijk wel bij iedereen verschillend, het kan namelijk te maken hebben met je leeftijd, geslacht of levensstijl. De gezondheid van je haar komt namelijk van binnen en buiten.

Zo laat je je haar sneller groeien

Over het algemeen is bewezen dat je haar veel sneller groeit als je ook daadwerkelijk gezond leeft. Het gebruik van veel producten is daarom niet de beste oplossing, maar kijk eens naar hoe gezond je eigenlijk leeft.

1. Bescherming tegen hitte

Ten eerste is het belangrijk om goed op te letten met hitte op je haar, gebruik daarom altijd een protection spray om je mooie lokken niet te beschermen tegen de hitte. De meeste hitte tools kunnen vaak ook op te hoge temperaturen worden gezet, dit is vaak te heet! Een stijl- of krultang hoort daarom ook niet helemaal thuis bij een gezonde haargroei. Probeer daarom het maar één keer per een hitte tool te gebruiken en herhaal dit ook niet te vaak over dezelfde plukken haar. Dan zul je zeker merken dat je lokken een stuk sneller zullen groeien.

2. Voorzichtig borstelen

Het is ontzettend belangrijk om je haar elke dag even te borstelen, maar dat moet dan wel op de juiste manier gebeuren. Na het wassen van je haar moet je vooral extra voorzichtig zijn, je haar is dan namelijk erg breekbaar! Als je haar opdroogt, worden er weer bindingen gevormd, dat zorgt ervoor dat je haar weer gaat groeien. Het is daarom belangrijk om goed op te letten als je net uit de douche komt en je jouw natte haar wil borstelen. De beste optie om je haar te kammen is met een zachte borstel, dus vermijd daarom alle borstels met varkensharen of metalen tanden. Dat kan er namelijk voor zorgen dat je buitenste haarschubben worden verwijderd. En dat wil je natuurlijk niet.

3. Zachte stoffen elastiekjes

Haarelastiekjes kunnen ook zeker een grote invloed hebben op het haargroeiproces. Als je dan toch wil gaan voor een paar leuke elastiekjes kies dan voor een eentje met een zachte stof, zoals een scrunchie. Harde elastiekjes en clips kunnen namelijk leiden tot een haarbreuk. Dit komt voornamelijk door de harde randen van het metaal die in je haar gaan snijden. Er moet zo weinig mogelijk druk op het haar komen, omdat anders het groeiproces wordt verstoort. Wij raden daarom dus ook aan om stoffen rekbare elastiekjes te kopen, zodat er geen knik in je haar ontstaat.

4. Voldoende slaap

We weten allemaal wel dat voldoende slaap een grote invloed heeft op onze gezondheid. Het is daarom ook niet zo gek dat genoeg slaap ook veel te maken heeft met het haargroeiproces. Je lichaam heeft namelijk elke dag de tijd nodig om te herstellen, hetzelfde geldt voor je haar. Het veranderen van je slaapritme is zeker al een goede stap voor het versnellen van je haargroeiproces. Ga jij dit ook proberen?