Beauty

Zit je haar vast in je borstel? Met déze tips los je dit probleem op

haar-vast-in-borstel-tips

De meeste hebben het waarschijnlijk al weleens meegemaakt, dat je haar vast komt te zitten in een borstel. Tijdens deze situatie is het vooral belangrijk dat je niet in paniek raakt, dat maakt het alleen maar erger. Gelukkig zijn er adviezen om je lokken te bevrijden uit deze haartool.

Haar vast in een borstel

Dit probleem hebben we allemaal wel eens meegemaakt. Als je zelf je haar mooi in model wil föhnen of kammen, dan kan er natuurlijk een ongelukje ontstaan. Meiden met een volle bos haar, blijven vaak genoeg vast zitten in hun borstel of andere hairtool. Wat je in allebei de gevallen zeker niet moet doen is in paniek raken. Als je te wild aan je haar gaat zitten, dan wordt het alleen maar erger. Ga daarom zeker niet terugdraaien of eraan trekken. Dan maak je namelijk lusjes in je haar en hierdoor gaat nog meer vast zitten. Bekijk daarom hieronder de adviezen dat je wel moet doen om het probleem te verhelpen.

Blijf kalm

Het allerbelangrijkste is toch wel om zo kalm mogelijk te blijven, ook al is dat vaak erg lastig. Je moet er namelijk voor zorgen dat alle plukjes zo voorzichtig mogelijk uit de borstel of hairtool worden gehaald. Werk daarom vooral vanuit de buitenkant naar de binnenkant toe. Probeer alle geklitte haartjes er rustig uit te halen, zodat er geen haren afbreken. Je kunt de haarplukjes één voor één pakken met een puntkam of gewoon met je vingers. Als je echt helemaal in paniek bent en het niet zelf durft te doen, dan kan je het beste iemand anders om hulp vragen. Desnoods bel je de kapper op om te bellen voor een afspraak. Die kunnen je zeker helpen om het drama in je haar op te lossen.

Lees ook:
Zo kan jij je haar op een natuurlijke manier sneller laten groeien

Pas op met haardroger

Vooral ook met een haardroger moet je goed opletten. Het apparaat kan je haar namelijk helemaal opzuigen tot in de motor. In oudere modellen met een groot rooster gebeurd komt dit het meeste voor. Het haar wordt helemaal in de motor gedraaid, daardoor kan het zijn dat het afbreekt of verbrand door de hitte. Houd daarom de achterkant van een haardroger zo ver mogelijk uit de beurt van je hoofd. Het kan in een paar seconden je hele coupe verpesten! Als het toch een keertje gebeurd, dan moet je zeker gelijk het toestel uit zetten. Zo kan er zo min mogelijk schade aangericht worden. Wacht zo lang mogelijk tot de motor is afgekoeld en probeer daarna de haartjes er voorzichtig uit te halen. Bij alle gevallen moet je gewoon rustig blijven en voorzichtig om blijven gaan met je haar. Good luck!

Beeld: Pinterest