Lifestyle

‘Konijn of eend en ander ‘vreemd’ vlees eten tijdens kerst is oké’

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Elke week legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. 'Konijn of eend en ander 'vreemd' vlees eten tijdens kerst is oké'.

Hope opende een topic op het forum over konijn, eend of 'ander vlees' eten. Girlscene vindt dit een interessant onderwerp om over te discussiëren met het oog op de feestdagen. Sommige mensen eten dan graag ander vlees dan de standaard koe en varken. Hope opende het topic als volgt:
In de allerhande staat een gerecht met konijn, mijn moeder was helemaal verbaast en ieuww wat vies en zielig enzo maar eigenlijk vind ik het helemaal niet zo raar. Waarom is een konijn meer waard dan een koe of een varken? Die eten we ook zonder schuldgevoel. Zou jij een konijn, eend o.i.d eten, waarom wel/niet? En wat vinden jullie dan van hond en kat eten?

De stelling luidt:
'Konijn of eend en ander 'vreemd' vlees eten tijdens kerst is oké'.

Solarta zei:
Ik eet een konijn niet omdat ik het smerig vind, maar ik eet het ook niet uit principe. Het voelt als een huisdier en die eet ik liever niet. Daarbij eet ik alleen 'diervriendelijk' vlees, en dan voornamelijk kip.

TattooedHeart reageerde:
Nou ja ik eet sowieso nooit vlees en ik zou ook geen konijn eten. Maar goed konijn eten is heel zielig mede omdat ze er natuurlijk heel schattig uitzien en een koe eigenlijk niet. Maar hé, konijnen zijn ook dieren net als koeien, ik zie konijnen niet echt als huisdier al heb ik er zelf één. Maar er leven er ook heel veel wild.


bron

Niall:
Ik eet zelf het liefst zo min mogelijk vlees. De enige reden dat ik vlees eet is omdat het moet van m'n moeder. En als ik dan vlees eet is het vaak rund/varken/vis. Kip eet ik liever ook niet want dat zijn vaak toch plofkippen. Konijn, kangoeroe, hert etc zal ik never nooit eten. Maar ik vind mezelf daardoor geen hypocriet want zoals ik al zei, als ik zelf mocht bepalen at ik bijna geen vlees. Al zou ik McDonalds niet weigeren maar dat is amper vlees te noemen.

Daenerys:
Ik eet alles wat er op mijn bord ligt, tenzij ik het niet graag eet. Maar of dat nu een konijn of een koe is, maakt me weinig uit. Enige wat ik niet snel zal eten is bv. een krokodil of leeuw, omdat je dat hier in de natuur ook niet zou terugvinden en het helemaal geen prooidieren zijn. Daarom dat ik ook geen hond of kat zou eten, want dat zijn ook geen prooidieren dus dan vind ik het 'onnatuurlijk' om dat te gaan eten. Duif vind ik trouwens vies smaken, naar ijzer ofzo, dus dat eet ik niet.

Wat is jouw mening over deze stelling?