Lifestyle

Aftellen maar: nog 150 dagen totdat het kerst is

aftellen-tot-kerst

De een houdt ervan, terwijl de ander er een hekel aan heeft. Op de redactie van Girlscene zijn we al langzaam aan het aftellen naar kerst en we wilden dit graag met jullie delen, want het duurt nog maar 150 dagen totdat de Kerstman weer tevoorschijn komt met zijn arrenslee.

Kerstmis kan niet vroeg genoeg beginnen

Wij zouden eigenlijk nu al willen beginnen met het luisteren van kerstmuziek. All I Want for Christmas is You hebben we dan ook tijdens het einde van het jaar op repeat staan. Maar wist jij eigenlijk al dat kerstmuziek luisteren goed is voor je mentale gezondheid?

Uit verschillende onderzoeken is dus gebleken dat kerstmuziek onze mentale gezondheid inderdaad kan verbeteren. Door het luisteren van die nummers wek je bepaalde emoties op. Bij de meeste mensen gevoelens van geluk en nostalgie. Precies de reden dat we ons beter voelen na een kerstliedjes marathon. Het is dus niet de muziek zelf die ons beter laat voelen, maar de herinnering die eraan verbonden zit. We krijgen meteen een warm gevoel van binnen als we denken aan onze familie, vrienden en feestelijke lekkernijen. Je kan er dus niet vroeg genoeg mee beginnen!

Lees ook:
Deze drie sterrenbeelden verheugen zich nu al op de feestdagen

Aftellen tot kerst

Op de redactie van Girlscene zijn we dan ook al langzaam begonnen met het aftellen tot kerst. We weten dat het misschien een beetje vroeg is, aangezien de zomer nog volop bezig is. Maar kerst is onze favoriete feestdag en die vieren we graag uitgebreid met vrienden en familie. Daarom kunnen we ook niet wachten tot iedereen weer bij elkaar komt en deze feestelijke dag viert met elkaar.

Kijk jij ook al zo uit naar de feestdagen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Hier hangt de aftelkalender al en vanaf vandaag moeten we nog maar 150 nachtjes te slapen tot het feest eindelijk weer losbarst. It’s beginning to look a lot like Christmas ;-). 

Beeld: ELF