Beauty

Highlighter, wat is het en hoe gebruik je het?

18

Ben je benieuwd hoe anderen zo'n mooie glanzende look maken of hoe ze aan die shine op hun jukbeenderen komen? Er is één antwoord: highlighter! Highlighter komt altijd van pas. Het geeft vorm en glans aan je gezicht, kan je er wakker uit laten zien en creëert een jonge look. Daarnaast is het snel en makkelijk om highlighter aan te brengen en is het overal verkrijgbaar. Girlscene legt alles over highlighters uit!

Soorten highlighters
Er zijn verschillende soorten highlighters op de markt. Laten we het makkelijk houden en het onderverdelen in drie categorieën: poeder, vloeibaar en crème. Wat het fijnst is om mee te werken, is een persoonlijke voorkeur. Iemand met een vette huid kiest misschien sneller voor een poeder highlighter, omdat een poeder beter op de huid blijft liggen. Maar als je een droge huid hebt staat een vloeibare of crème highlighter mooi. Er bestaan ook vloeibare producten die als een poeder opdrogen en zo kunnen we nog even doorgaan! 

Het maakt niet zoveel uit of je kiest voor een goedkoop of duur highlight product, omdat je met highlighter niet snel een miskoop doet. De meest bekende highlighter is waarschijnlijk Yves Saint Laurent Touche Éclat. Dat is een vloeibare highlighter in penvorm en vele merken hebben hun eigen Touche Éclat gemaakt, zoals L'Oréal Paris waar Yves Saint Laurent onder valt. De L'Oréal Paris Lumi Magique highlighter concealer is de goedkope versie van de prijzige highlighter van Yves Saint Laurent. 

-Poeder highlighters zijn makkelijk om aan te brengen. Je gaat met je kwast erover en brengt het vervolgens aan waar je wil. Binnen een paar seconde ben je klaar!

-Crème highlighters zijn moeilijker verkrijgbaar, maar als je into make-up bent ken je vast de Cream Colour Base in Pearl van MAC wel. Crème kun je zowel met je vingers als met een kwast met synthetische haren aanbrengen. 
Highlighter make up
Kleuren

Highlighters zijn net als foundations en concealer in verschillende kleuren en tinten verkrijgbaar. Ze hebben vaak een roze of gele ondertoon of hebben een zilveren, gouden of parelmoer kleur. Wat mooi staat bij jouw huid ligt aan je huidskleur en ondertoon. Een koel huidtype, met roze ondertonen, kan beter voor een highlighter met een roze of zilveren tint gaan. Iemand met een warme gele of olijfkleurige huid staat een warme highlight kleur mooi. Dus met een gele of gouden tint. 

Aanbrengen
Het is nu duidelijk welke soorten highlighters en kleuren er zijn, dus als het goed is weet je welke highlighter qua structuur en kleur mooi bij jou staat. Tijd om over te gaan op het aanbrengen! Er zijn twee manieren, namelijk aanbrengen met je vingers of met een kwast. Kies liever voor een kwast met synthetische haren, dat werkt namelijk beter met vloeibare producten. Voor poeder kun je wel een kwast van dierenhaar gebruiken. Het is natuurlijk ook mogelijk om je handen te gebruiken, behalve bij poeder. Dat werkt niet zo makkelijk. ;-)

Waar je het wil aanbrengen is aan jou. De beste plekken om highlighter aan te brengen zijn:
- tussen de wenkbrauwen vervagen richting het voorhoofd
- op de neusbrug
- cupid's bow (bovenlip)
- midden van de kin
- jukbeenderen
- binnenste ooghoeken
- onder de wenkbrauw
- mondhoeken 

Het doel van highlighter is ook verschillend. Wil je een mooie glow? Breng dan glans aan op de jukbeenderen, wenkbrauwbot en eventueel op de neus. Wil je er fris en wakker uitzien? Ga dan voor glans op de jukbeenderen en breng een vloeibare highlighter onder je ogen aan. Vergeet niet om een poeder(oogschaduw) in de binnenste ooghoeken aan te brengen en eventueel wat poeder op het wenkbrauwbot. Avond op stap? Go crazy en breng het op alle highlight plekjes aan. 

Het is ook goed om te weten welke soorten highlighter (crème, vloeibaar en poeder) je waar veilig kunt aanbrengen.Opnieuw het lijstje:

Tussen de wenkbrauwen vervagen naar het voorhoofd
Poeder is het mooi, maar vloeibaar en eventueel crème kan ook.

Op de neusbrug
Alle drie is mogelijk, maar poeder blijft het langst zitten.

Cupids bow (bovenlip)
Alle drie mogelijk.

Midden van de kin
Poeder is hiervoor een aanrader!

Jukbeenderen
Alle drie mogelijk.

Binnenste ooghoeken
Poeder werkt hiervoor het fijnst.

Onder de wenkbrauw
Poeder blijft goed zitten.

Mondhoeken
Ga voor vloeibaar (pen) en geen poeder! 

Onze favoriete highlighters:

 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
28 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

18 reacties

 • 5 jaar geleden Danielle

  ik gebruik nooit een highligters

 • 5 jaar geleden Esther

  handig!!!

 • 5 jaar geleden Josefien

  leuk

 • 5 jaar geleden brunette

  H&M heeft ook een mooie (budget) highlighter!

 • 5 jaar geleden Renée - redacteur Girlscene (redactie)

  Gebruik welke kwast je fijn vindt. En in je binnenste ooghoek kan met je vinger of een oogschaduwkwast natuurlijk.

 • 5 jaar geleden txssa

  Kun je dit ook zonder bronzer gebruiken? Is een poeder kwast hiervoor goed of heb je een kleinere nodig? Hoe moet je het dan aanbrengen in je ooghoeken? Dat kan niet met een grote kwast toch?

 • 5 jaar geleden Britta

  Onder me wenkbrauwen, in me binnenste ooghoeken en soms op me jukbeenderen

 • 5 jaar geleden Zoemay

  Mac soft and gentle is echt een aanrader ook om mee te beginnen mischien wel duur maar mijn eerste highlighterwas van catrice en na die te gebruiken was ik nou niet echt van ik moet echt highlighter op maar nu met soft and gentle van mac kan ik niet zonder het geeft zo een mooie natuurlijke glow !!

 • 5 jaar geleden miss.candy

  Dit is erg handig!

 • 5 jaar geleden Renée - redacteur Girlscene (redactie)

  @Charlotte: als je een bronzy glow wilt swirl je de kwast door alle kleuren of alleen het bruine deel. Maar je kunt ook alleen voor de roze of witte/champagne highlight gaan.

  @Roos: In principe volgens 'de regels' moet dat ook. Kim houdt van extreme contouring, maar alleen op de jukbeenderen en bronzer daaronder is prima hoor.

 • 5 jaar geleden Charlotte

  Ik wil graag een highlighter maar niet zo'n dure, dus ik dacht eraan om die van essence te kopen. Op het plaatje staan dus al die kleuren, moet je je kwast dan gewoon door al die kleuren halen, of alleen door die lichte kleuren daar links bovenin? Iemand die dit weet?

 • 5 jaar geleden ROOS

  mooi artikel!!!

  Ik dacht altijd dat je highlighter aan moest brengen OP je jukbeenderen en bronzer eronder en niet andersom

 • 5 jaar geleden summerr.

  Fijn artikel!

 • 5 jaar geleden Mnemosyne

  Fijn artikel, ik was de laatste tijd al op jacht naar een goedkope highlighter.

 • 5 jaar geleden Anne

  Erg goed artikel, Girlscene! Top!

 • 5 jaar geleden l

  Goed artikel!

 • 5 jaar geleden xXdreamerxX

  goed uitleg bedankt!

 • 5 jaar geleden xShyLemon

  Super fijne uitleg! thnx! x

 1. 1