Beauty

L’Oréal Paris EverRiche sulfaatvrije shampoo en conditioner

L'Oréal Paris brengt nieuwe producten uit: EverRiche sulfaatvrije shampoo en conditioner. De haarproducten zijn speciaal voor droog en slap haar. De botanische oliën in de EverRiche lijn zorgen ervoor dat droog en zelfs uitgedroogd haar herstelt zonder het te verzwaren. Girlscene is benieuwd of L'Oréal haar beloftes waarmaakt! Renée probeert de shampoo en conditioner uit.


Ik had nog nooit van sulfaatvrij shampoo gehoord. L'Oréal vertelt dat sulfaten reinigende zouten zijn op synthetische basis. Sulfaten worden vaak in cosmeticaproducten gebruikt. Wat doen sulfaten? Sulfaten in shampoo's zorgen dat het haar schoon wordt en dat de shampoo sterk schuimt. Sulfaten zijn op de lange termijn slecht voor je, omdat hoge doseringen huidirritaties kunnen opwerken, je haarkleur vervagen en dof haar veroorzaken. Oei, ik gebruik graag een flinke hoeveelheid shampoo, zodat het goed schuimt en mijn haar schoon achterlaat. En ik merk inderdaad dat ik af en toe schilfertjes op mijn hoofdhuid heb, wat mogelijk dus veroorzaakt wordt door mijn shampoo. Ik wist alleen niet waardoor het kwam. Naast irritaties van mijn hoofdhuid heb ik ook last van droog haar, dus ik lijk wel de beste persoon om deze producten te testen!

Droog haar ontstaat door een lipiden tekort. Het haar raakt overgevoelig en droogt uit. Eigenlijk is het vergelijkbaar met de huid. Als je huid vocht verliest, wordt het strak en straalt het minder. Daarom is het niet alleen belangrijk om de juiste shampoo en conditioner te gebruiken voor je haartype, maar ook om het voorzichtig te wassen en te drogen. Intensief voedend zijn de twee woorden waar ik naar zoek op productverpakkingen. 

De drie botanische oliën, camelina, abrikoos en druivenpit, herstellen droog haar. Camelina, abrikoos en druivenpit bevatten van nature een hoog gehalte aan voedende bestanddelen om mijn droge punten aan te pakken. 


L'Oréal Paris EverRiche Dry Discipline shampoo

De shampoo schuimt licht en voelt bijna aan als een crème als ik het in mijn handen laat opschuimen. Ik probeer minder te gebruiken dan normaal, dus ik pak een hoeveelheid ter grootte van een twee euro muntstuk. Vervolgens wrijf ik de shampoo een paar seconde in mijn handen en masseer ik het zachtjes in mijn haar. Mijn lange haar (of grote hoofd, hoe je het wilt bekijken ;-)) heeft toch iets meer shampoo nodig, dus ik pak nogmaals dezelfde hoeveelheid. Mijn haar is na het wassen goed schoon en voelt niet droog aan onder de douche. De shampoo geeft mij, mede door de geur, het gevoel alsof het meer dan tien euro kost.

Ik vind shampoo niet zo heel spannend, maar de L'Oréal EverRiche shampoo werkt prima.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10


L'Oréal Paris EverRiche Dry Discipline conditioner

De EverRiche conditioner voelt meer aan als een masker dan een conditioner. Het is een volle textuur en ik merk al snel dat ik niet veel nodig heb. Deze conditioner voedt mijn haar heel goed. Zo goed, dat ik na het wassen geen serum nodig heb. Mijn haar voelt niet té gevoed aan, maar precies goed. Ik denk dat zelfs meiden met extreem droog haar of kroeshaar deze conditioner kunnen waarderen.

Deze conditioner werkt goed op mijn haar. De structuur is goed en het voedt mijn haar, terwijl ik maar een kleine hoeveelheid gebruikt. Dit ga ik vaker kopen!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥   ♥ 9/10

De L'Oréal Paris EverRiche shampoo en conditioner kosten € 9,14 per stuk. Verkrijgbaar vanaf oktober 2013 bij Etos en DA.