Beauty

De 4 beste manieren om je haar te krullen zonder krultang

krullen-zonder-krultang

Wie houdt er niet van mooie krullen in het haar? Wij in ieder geval wel. Maar we kunnen ons voorstellen dat je niet elke keer zin hebt om de krultang erbij te pakken. Trouwens… wie heeft daar sowieso iedere ochtend tijd voor? Daarom delen wij 5 manieren waarop je je haar kunt krullen zonder dat je een krultang nodig hebt.

1. Vlechten en stijltang

De eerste manier blijft een klassieker. Het haar vlechten is namelijk één van de makkelijkste methodes om een krul in het haar te krijgen. Hierbij heb je twee opties: 1. ga met licht vochtig (gevlochten) haar slapen of 2. vlecht het haar ‘s ochtends en ga er een paar keer overheen met een hete stijltang. Beide manieren zorgen ervoor dat de krul de hele dag blijft zitten. Je kunt ervoor kiezen om één grote vlecht te maken in het midden, maar je kunt ook je haar verdelen in twee vlechten. Houd je van een strakke krul? Maak dan allemaal kleine vlechtjes. Hoe meer vlechtjes je maakt, hoe strakker de krul wordt.

2. Papillotten

Papillotten zijn ideaal voor meiden die zich pas net verdiepen in het krullen van het haar zonder hitte. Het is namelijk een eenvoudige techniek en bovendien kun je makkelijk met papillotten slapen. Erg handig als je ‘s ochtends weinig tijd hebt! Je hoeft namelijk alleen maar de papillotten eruit te halen en het haar door te kammen. Borstel allereerst je haar door zodat je geen klitten meer hebt. Daarna steek je de bovenste helft van het haar op, want je begint met de onderste laag.

Pak elke keer een pluk van een paar centimeter breed (afhankelijk van de dikte van het haar) en rol de pluk van de punt tot de aanzet in de papillot. Je houdt de papillot aan beide uiteinden vast terwijl je het omhoog rolt. Eenmaal bij de aanzet van het haar zet je de papillot vast door de uiteinden naar elkaar toe te vouwen. Ook met papillotten geldt hoe meer papillotten, hoe kleiner de krul. Heb je liever een slag in het haar? Kies er dan voor om grote plukken haar om de papillotten te draaien.

3. Rollers

Rollers is nog zo’n klassieke manier om je haar te krullen. Tegenwoordig doe je dat op ontelbaar veel manieren trouwens. Je hebt rollers die je warm maakt, maar ook gewoon koude rollers of zelfklevende rollers… Wat je maar fijn vindt om te gebruiken! Warme rollers zijn perfect voor ‘s ochtends vroeg, omdat de warmte ervoor zorgt dat de krul sneller in het haar zit. Slaap je liever met rollers in je haar? Ga dan voor koude rollers die je vastzet met clips of nog beter: kies zelfklevende rollers. Begin met een baan bovenop het hoofd (in het midden) en rol het tegen de klok in richting de haaraanzet. Hoe je de rest van de rollers draait is een kwestie van smaak. De één vindt het mooi als de krullen naar buiten gaan terwijl de ander het mooi vindt als de krullen richting het gezicht vallen. Ook hierbij geldt hoe meer rollers je gebruikt, hoe meer krullen je krijgt. Let wel op dat grote rollers enkel voor volume zorgen.

Lees ook:
Zo blijft je haar de hele dag in model zitten

4. Haarband

Tot slot de haarband methode. Ben je een dummie als het op haar aankomt? Dan is dit zeker iets voor jou. Er zijn tegenwoordig verschillende haarbanden die je kan gebruiken voor de heatless curls. Zo heb je een satijnen haarband waarbij je het haar om de band krult en vast maakt met satijnen scrunchies. Maar voor iedereen die geen zin heeft om hier geld aan uit te geven kan je hetzelfde effect krijgen met de band van je badjas. Gebruik wederom scrunchies om het haar vast te maken. Tenslotte kan je een elastieken haarband om je hoofd doen. Vervolgens pak je een pluk aan de zijkant van het hoofd en die wikkel je om het bandje heen. Dit herhaal je totdat er geen pluk haar meer loshangt. Probeer eens welke methode voor jou het beste werkt! Wij zijn benieuwd.

View post on TikTok

View post on TikTok

Beeld: pinterest