Beauty

Dit zijn de 5 beste manieren om je haar te krullen zonder krultang

Wie houdt er niet van mooie krullen in het haar? Girlscene wel! Maar we kunnen ons voorstellen dat je niet elke keer zin hebt om de krultang erbij te pakken. Trouwens… wie heeft daar sowieso iedere ochtend tijd voor? Daarom deelt Girlscene vijf manieren waarop je je haar kunt krullen zonder dat je maar een krultang nodig hebt. Lees maar mee!

De vijf beste manieren om je haar te krullen zonder krultang hebben een klein beetje voorbereiding nodig. De meeste manieren kun je zelfs ‘s avonds voor het slapen doen zodat je ‘s ochtends wakker wordt met mooie krullen. Perfect!

Vlechten + stijltang
De eerste manier blijft een klassieker. Het haar vlechten is namelijk één van de makkelijkste methodes om een krul in het haar te krijgen. Hierbij heb je twee opties: 1. Ga met licht vochtig (gevlochten) haar slapen of 2. vlecht het haar ‘s ochtends en ga er een paar keer overheen met een hete stijltang. Beide manieren zorgen ervoor dat de krul de hele dag blijft zitten.

Je kunt ervoor kiezen om één grote vlecht te maken in het midden, maar je kunt ook je haar verdelen in twee vlechten. Houd je van een strakke krul? Maak dan allemaal kleine vlechtjes. Hoe meer vlechtjes je maakt, hoe strakker de krul wordt.

Papillotten
Papilloten zijn ideaal voor meiden die zich pas net verdiepen in het krullen van het haar zonder hitte. Het is namelijk een eenvoudige techniek en bovendien kun je makkelijk met papillotten slapen. Erg handig als je ‘s ochtends weinig tijd hebt! Je hoeft namelijk alleen maar de papillotten eruit te halen en het haar door te kammen.

Zo ga je te werk: borstel allereerst je haar door zodat je geen klitten meer hebt. Daarna steek je de bovenste helft van het haar op, want je begint met de onderste laag. Pak elke keer een pluk van een paar centimeter breed (afhankelijk van de dikte van het haar) en rol de pluk van de punt tot de aanzet in de papillot. Je houdt de papillot aan beide uiteinden vast terwijl je het omhoog rolt. Eenmaal bij de aanzet van het haar zet je de papillot vast door de uiteinden naar elkaar toe te vouwen.

Ook met papillotten geldt hoe meer papillotten, hoe kleiner de krul. Heb je liever een slag in het haar? Kies er dan voor om grote plukken haar om de papillotten te draaien.

Rollers
Rollers is nog zo’n klassieke manier om je haar te krullen. Tegenwoordig doe je dat op ontelbaar veel manieren trouwens. Je hebt rollers die je warm maakt, maar ook gewoon koude rollers of zelfklevende rollers… Wat je maar fijn vindt om te gebruiken! Warme rollers zijn perfect voor ‘s ochtends vroeg, omdat de warmte ervoor zorgt dat de krul sneller in het haar zit. Slaap je liever met rollers in je haar? Ga dan voor koude rollers die je vastzet met clips of nog beter: kies zelfklevende rollers.

Begin met een baan bovenop het hoofd (in het midden) en rol het tegen de klok in richting de haaraanzet. Hoe je de rest van de rollers draait is een kwestie van smaak. De één vindt het mooi als de krullen naar buiten gaan terwijl de ander het mooi vindt als de krullen richting het gezicht vallen. 

Ook hierbij geldt hoe meer rollers je gebruikt, hoe meer krullen je krijgt. Let wel op dat grote rollers enkel voor volume zorgen. 

Haar rondom vingers föhnen
Zie je bovenstaande opties niet zitten? Probeer dan het volgende eens. Föhn je haar semi-droog, spray eventueel een sea salt spray in het haar en droog vervolgens het haar compleet door plukjes haar om je vinger te draaien. Hierbij richt je de föhn dus op de pluk en je vinger, waardoor het tegelijkertijd droog wordt en een vorm aanneemt. Et voilà!

Haarband
Tot slot de haarband methode. Ben je een dummie als het op haar aankomt? Dan is dit zeker iets voor jou. Je doet namelijk een elastieken haarband om je hoofd. Vervolgens pak je een pluk aan de zijkant van het hoofd en die wikkel je om het bandje heen. Dit herhaal je totdat er geen pluk haar meer loshangt. Vervolgens ga je met deze Heidi hair do slapen en word je ‘s ochtends wakker met krullen. 

Beeld: iStock