Food

Deze fout komt het meest voor bij het maken van een Aperol Spritz

aperol spritz

Een heerlijke Aperol Spritz is het perfecte drankje voor het ultieme zomergevoel. Het mixdrankje bevat Aperol en wijn en dit is de perfecte combo voor een heerlijke cocktail. Toch maken de meeste mensen déze fout bij het maken van een Aperol Spritz.

Aperol Spritz

De Aperol Spritz zien we de laatste tijd steeds vaker voorbijkomen. Overal wordt deze cocktail gemaakt in verschillende varianten. De meest voorkomende combinatie van het drankje is met Aperol en prosecco, maar op vakantie ben je vast ook andere combo’s tegen gekomen. Hoewel de meeste van ons het drankje wel eens gedronken hebben en misschien wel eens zelf gemaakt hebben, maken we hem toch niet op de juiste manier. Heb jij ook altijd dat de Aperol in de bodem gaat zitten en er bovenin eigenlijk alleen maar prosecco zit? Dan maak jij waarschijnlijk dezelfde fout.

Lees ook: 
Yummy! Dít is het recept voor heerlijk Pornstar Martini ijs

Juiste bereidingswijze

Om dit drankje op de lekkerste manier te bereiden, is het belangrijk de juiste volgorde aan te houden. Je begint met een glas vol met ijs en giet vervolgens de Aperol erbij. Daarna voeg je de prosecco en het bruiswater toe, maar lijkt het erop dat de ingrediënten niet goed mixen? Dat is helemaal niet gek! De juiste bereidingswijze is dan ook om als eerste de prosecco toe te voegen en daarna pas de Aperol er doorheen te mengen. Zodra jij gaat roeren terwijl de Aperol op de bodem zit, gaat dit ten koste van je bubbels. En dit is zeker niet wat je wil. Dus mocht jij binnenkort voor je vriendinnen een lekkere Aperol Spritz bereiden. Hou er dan rekening mee dat je eerst de prosecco toe voegt en daarna pas de Aperol. Maak het drankje compleet met een stukje sinaasappel en you’re done! Cheers!

View post on TikTok

Beeld: Pinterest