Health

De perfecte work-outs tegen de onderkin

Het liefst hebben we allemaal een strakke kaaklijn à la Angelina Jolie, maar helaas zijn we niet allemaal met deze genen geboren. Gelukkig zijn er wel een paar trucjes om een mooi gevormde kaaklijn te creëren en je ‘onderkin’ te verdoezelen.

Onderkin

Er zijn drie factoren die meespelen bij een onderkin: tijd, vet en lichaamsbouw. De hoofdoorzaak is vet. Als je niet genoeg beweegt en veel vet consumeert, dan zal het weefsel onder je kin snel aanzetten. Maar ook als je niet dik bent kun je last hebben van de onderkin. Dat is meestal bepaald door de vorm van de kaak en de hals. Naarmate je ouder wordt, krijg je sneller last van ‘het kwabje’. Na je veertigste verslapt de elasticiteit van de huid en gaat het sneller hangen.

Workout onderkin

De ‘houding’ van je hoofd draagt bij aan de sterkte van je spieren. Het is dus goed om ook een work-out voor je kin te doen! 

– Doe je mond wijd open en duw je onderkaak naar voren en dan naar boven zodat je ondertanden over je boventanden reiken tot over de bovenlip. Om de oefening intensiever te maken kun je je hoofd naar achter doen. Doe deze oefening langzaam 10 keer achter elkaar. Je moet deze work-out elke dag 2 a 3 keer doen. 

– Sla met de rug van je hand tegen je kin. Houd dit enkele minuten vol en doe dit 2 tot 3 keer per dag. 

– Ga plat op je rug liggen met je benen gestrekt en de armen langs je lijf. Druk je kin op je borst en houd 2 seconde vast. Laat je hoofd dan weer rustig zakken. Herhaal dit 25 keer. 

– Buig je hoofd zo veer mogelijk naar links waarbij je de kin zover mogelijk naar boven draait. Herhaal dit naar rechts. Buig ook je hoofd naar voren en naar achteren.

– Een yogahouding die hier bij helpt is de leeuw. Hierbij ga je op handen en knieën zitten en doe je je mond zo ver mogelijk open en je tong zo ver mogelijk naar buiten.

onderkin

Ook kun je je kin steviger maken om een onderkin te voorkomen.

– Ga regelmatig sporten.

– Eet veel fruit en groenten. Vooral vezelrijk voedsel is goed.

– Eet minder vet. 

– Gebruik verstevigende créme op je kin en kaak om de huid strakker te maken. 

Bron: dieetblog, fitnessrubriek
Beeld: iStock