Food

Homemade knoflook-kaasbrood

Elke week mogen we de keukenprinses uithangen! De ene keer houden we van zoet of kiezen we voor een hip hapje, de andere week bereiden we een lazy lunch! Schorten aan ladies, garde gereed en let's start cooking!

Bij het zien van de foto's van dit kaasbrood met knoflook loopt het water gelijk in onze mond.

knoflook kaasbrood
Bron: Culy.nl

Wat heb je nodig voor twee broden?
• 240 ml warm water
• 1 theelepel honing
• 1 zakje gist
• snufje zout
• 300 gram bloem voor brood
• olijfolie om in te vetten
• 150 gram Cheddar
• 120 gram knoflookboter (roomboter gemengd met fijngehakte knoflook)

Meng in een grote kom het water, de honing en het gist. Laat het mengsel vijf minuten rusten. Roer er beetje bij beetje het zout en de bloem door. Wanneer het deeg de zijkanten begint los te laten, is het klaar. Laat het daarna weer vijf minuten staan.

Vervolgens kneed je het deeg nog tien minuten. Het is klaar wanneer het niet meer plakkerig is. Besprenkel het deeg en de kom met olijfolie, bedek de kom met plasticfolie of een theedoek en laat het een uur rijzen totdat het deeg verdubbeld in omvang is.

knoflook kaasbrood
Bron: Culy.nl

Nadat het deeg een uur heeft gerezen, duw je het deeg naar beneden en je verdeelt het in twee gelijke stukken. Vorm het deeg in twee lange baguettes en leg het op een bakplaat. Draai voor een leuk effect het deeg schuin. Bedek het weer met plasticfolie en laat het nog dertig minuten rijzen.

knoflook kaasbrood
Bron: Culy.nl

Ondertussen verwarm je de oven voor op 200 graden en je legt het deeg vlakbij de oven. Haal het folie van het brood, verlaag de temperatuur van de oven naar 175 graden en bak het brood voor twintig minuten.

Terwijl het brood in de oven ligt, snijd je de kaas in dunne plakjes en smelt de boter. Haal na twintig minuten het brood uit de oven en besmeer met de gesmolten boter. Bak nog 5-7 minuten totdat het brood goudbruin begint te worden. Haal het brood uit de oven en laat het een kwartier afkoelen.

knoflook kaasbrood
Bron: Culy.nl

Maak met een mes schuine inkepingen van ongeveer 2,5 cm. Besmeer deze met de boter en vul ze met plakjes kaas. Bak nog 3-5 minuten tot de kaas volledig gesmolten is. En, eetsmakelijk!


knoflook kaasbrood


knoflook kaasbrood

knoflook kaasbrood

knoflook kaasbrood
Bron: Culy.nl

Ga jij dit brood ook maken?