Food

Dit zijn de 5 hipste restaurants in Amsterdam

hipste-restaurants-amsterdam

In Amsterdam wordt je overspoeld door restaurants, bars en cafés. De keuze is reuze, maar soms iets te reuze eigenlijk. Hoe kan je ooit kiezen uit al die leuke opties? Om je op weg te helpen hebben we de 5 hipste restaurants in Amsterdam voor je op een rijtje gezet. 

1. MaMa Kelly

“Life is better in pink” is het motto van restaurant MaMa Kelly. Na het succes van de eerste pop-up tijdens de Horecava in 2015 is de tweede vestiging ook een feit, in het Olympisch Stadion. Aan het motto te horen zal het je niks verbazen dat het hele restaurant inclusief eten ondergedompeld is in het thema: roze. Bij binnenkomst wordt je meteen verliefde op dit roze paradijs en wacht nog maar tot je de menukaart hebt gezien. Kip en kreeft zijn de kenmerkende gerechten waarmee MaMa Kelly in combinatie met de gastvrijheid haar bekendheid heeft gekregen. Het restaurant biedt zelfs een High Tea aan! Wat wil je nog meer?

View post on Instagram
 

2. The Avocado Show

The Avocado Show is een restaurant in Amsterdam waar ze heerlijke gerechten maken van duurzame avocado’s. Ze focussen op ‘Pretty Healthy Food’, wat inhoudt dat alle gerechten spectaculair worden vormgegeven en naast lekker ook duurzaam zijn. Dit restaurant is dus de droom voor alle avocado liefhebbers en anders de perfecte plek om de avocado eens een kans te geven! Mocht je nog geen beeld hebben bij de gerechten? Ze maken echt alles in combinatie mét avocado en soms zelfs ván avocado, denk aan: salades, sandwiches, burgers, poké bowls en zelfs pancakes! Alleen al in Amsterdam zijn er maar liefst drie vestigingen.

View post on Instagram
 

3. The Vegan Temple Bar

Dit restaurant heeft een breed aanbod aan heerlijke gerechten wat geserveerd wordt in een mooie omgeving. The Vegan Temple Bar is een familiebedrijf en weet als geen ander hoe je bezoekers blij kan maken met hun topservice en persoonlijke aandacht voor de klant. Het motto? “Don’t eat less, eat meatless.” Met hun passie voor goed en duurzaam eten focussen ze zich op veganistische gerechten gemaakt van lokale producten. Klinkt heerlijk! Wij zijn dit weekend aan de Lange Leidsedwarsstraat 17 te vinden. Jij ook?

View post on Instagram
 

4. Bam Boa

Bam Boa is een echte share allday dining hotspot in Amsterdam waar ze dus richten op ‘sharing is caring’. Niet alleen gerechten worden hier gedeeld. Je kan er namelijk ook kannen Sangria bestellen en speciale sharing cocktails drinken. Het restaurant is opgericht door broers Diego en Carlo Ferreira Teixeira en Diego’s vriendin Kae Sutherland. Diego en Carlo hebben al jong geleerd hoe het is om een restaurant te runnen en nemen het stokje over van hun ouders. Kae Sutherland nam het heft in eigen handen om het restaurant in te richten wat geresulteerd heeft in een mix van stoer, bohemian, clean en gezellig. Je kan de hele dag terecht bij Bam Boa aan de Weesperzijde 135 voor ontbijt, lunch of diner. Alles kan en alles mag, als je het maar deelt! 😉

View post on Instagram
 

Lees ook:
Dit restaurant heeft alleen maar nacho schotels en cocktails op de kaart

5. Bar Botanique

Bar Botanique ligt in de Dapperbuurt in Amsterdam Oost (Eerste van Swindenstraat 581), middenin een levendige buurt. De omgeving past dus goed bij het net zo levendige restaurant aangezien het er altijd lekker druk en gezellig is. De bar is gevestigd in een pand met een rijke geschiedenis. Vroeger was het namelijk een basisschool gymzaal. Daarna vestigde zich daar het Café de Ponteneur en tegenwoordig Bar Botanique. De bar heeft een imago van een huiskamercafé met een prachtig tropisch decor waar je elke dag welkom bent, de hele dag door.

View post on Instagram
 

Beeld: pinterest

Must reads 👀