Travel

Pack your bags: vanaf nu kun je voor €9 door heel Duitsland reizen!

Roos-Sanne

Ben je samen met je vriendinnen al heel lang aan het discussiëren over een leuke girls trip, maar hebben jullie nog niets gepland? No worries, het is nu namelijk het perfecte moment om je koffers te pakken en er op uit te gaan. Vanaf vandaag kan je namelijk voor slechts €9 door heel Duitsland reizen! 

Girls trip: je kan nu voor €9 heel Duitsland doorreizen!

Trommel al je vriendinnen op, want je kan nu de leukste steden in Duitsland bezoeken voor slechts €9!

Minder CO2 uitstoot

De Duitse regering wil ervoor gaan zorgen dat hun inwoners meer gebruik gaan maken van het openbaar vervoer. Op deze manier hopen ze dat mensen de auto vaker zullen laten staan, omdat alle auto’s bij elkaar natuurlijk heel veel CO2 uitstoten. Daarom heeft de Duitse regering besloten om in de zomermaanden juni, juli en augustus een speciale actie in te voeren. Vanaf vandaag kun je voor slechts €9 door heel Duitsland reizen. Zo wordt een dagje shoppen in Berlijn of Hamburg wel heel erg leuk!

Kleine letters

Maar natuurlijk zijn er ook wat kleine lettertjes die even goed gelezen moeten worden. De actie geldt alleen voor regionale en lokale loketten en treinen. Je kunt dus niet zo goedkoop reizen met een rechtstreekse intercity van het Noorden naar het Zuiden. Maar dat hoeft geen probleem te zijn. Je hebt alleen een paar extra tussenstops. Zo maak je er meteen leuk roadtripje van, en zie je nog eens wat leuke, nieuwe plekken.

Ook is het kaartje maar één maand geldig. Dus als je in juni een roadtrip door Duitsland wil maken, is je kaartje in juli en augustus niet meer geldig. Inmiddels zijn er al duizenden kaartjes verkocht. Mocht je dus graag een treinreis door Duitsland willen maken, dan raden we je aan om snel een kaartje te bestellen!

Bron: GraziaBeeld: Pinterest | @haylsandkyle