Travel

Wij hebben 9 ultieme tips voor de perfecte roadtrip met je besties (+WIN)

Reizen naar onbekende plekken, lekker de hele auto volproppen met eten en keihard meezingen met de leukste oude nummers van Beyoncé en Rihanna, dat is een roadtrip maken. En hoe leuk is dat om met je besties te doen? Met onze tips maak je dat tripje onvergetelijk. Spoiler alert: aan het einde van dit artikel kun je een roadtrip met je besties winnen!

1. Check je auto
De auto is je beste vriend tijdens een roadtrip. Maar: grote kans dat jij en je vrienden niet allemaal een eigen auto hebben omdat je er niet vaak genoeg een nodig hebt. Don't panic, want wij hebben wat handigs ontdekt waarmee jij en je besties een auto kunnen sharen! Bij Amigo deel je een auto met je eigen netwerk. Zo staat de auto altijd bij je in de buurt en kun je ‘m gebruiken wanneer jij wilt en hoe lang jij wilt. Perfect dus voor die roadtrip deze zomer! Het verschil met een losse auto huren bij bijvoorbeeld een car rental is dat bij Amigo jullie de auto alleen binnen de vriendengroep rondgaat, dus je kunt erop vertrouwen dat hij schoon is! Iedereen betaalt een gelijk bedrag per maand en de tankkosten worden per gereden kilometer per persoon verrekend. Handig!

2. Maak een globale planning
Waarschijnlijk heb je een begin- en einddatum, daarom is het slim om globaal te plannen naar welke plaatsen je wilt rijden en waar je wilt overnachten. Reken nooit meer dan 8 uur rijden per dag om ongelukken te voorkomen (en om het leuk te houden!). Zo voorkom je dat je tijdens de roadtrip veel tijd moet besteden aan het plannen en dat je inschattingsfouten maakt wat betreft geld en tijd.

3. Neem zo min mogelijk mee 
Je vindt een mooi schilderij in Frankrijk, stuit op een bijzonder beeld in Duitsland... dan is het wel zo handig als je auto niet volgestouwd zit en je deze dingen mee kan nemen! Bij elke plek waar je bent geweest zul je dingen tegenkomen die je naar huis wilt nemen als souvenir. En met zo min mogelijk meenemen dan bedoelen we vooral kleding ;-). Bespaar vooral niet op de essentiële dingen zoals een tent en dekens. 

4. Zorg voor een koelbox
Dit is dé tip! Neem een koelbox mee om je eten en drinken koel te houden. Dit scheelt je een heleboel geld, want met een koelbox kun je ontbijt (en zelfs lunch en avondeten) in de supermarkt halen. Het is sowieso handig om genoeg eten in de auto te hebben, want het is geen pretje als je tijdens een rit sterft van de honger en er telkens geen benzinestation of wegrestaurant voorbij komt. 

5. Navigatie
Ook héél belangrijk: een goed navigatiesysteem. Als je in Europa rijdt, heb je eigenlijk alleen een telefoon nodig met een abonnement met internet. Een ouderwetse papieren kaart meenemen is ook aan te raden, just in case. Bovendien is het super leuk om je route letterlijk uit te stippelen met een stift. Zo kun je later ook precies zien waar je bent geweest. 

6. Maak een playlist
En luister elk liedje van de playlist, zonder er één te skippen. Als je na je roadtrip weer thuis bent en een liedje van één van je roadtrip albums ergens hoort, zal je weer terugdenken aan die onvergetelijke tijd. Memories!

7. Zorg voor cashgeld
Tijdens een roadtrip zal je waarschijnlijk over veel tolwegen rijden en daar moet je voor betalen. Je kunt niet in alle gevallen met een pinpas of creditcard betalen, daarom is het goed om altijd cashgeld bij je te hebben voor tolgeld. 

8. Ken je spelletjes
Tijdens een roadtrip zit je veel in de auto dus het is belangrijk om deze lange ritjes leuk te houden. Het prachtige landschap om je heen zal veel helpen, maar spelletjes in de auto ook! Ik zie ik zie wat jij niet ziet, wie als eerst de rode auto ziet... er zijn genoeg dingen die je kunt doen om verveling tegen te gaan. In dit artikel vind je anti verveeltips voor in de auto. 

9. Neem foto's 
Een roadtrip maken is een onvergetelijke ervaring, zorg dat je genoeg foto's hebt van al het moois dat je hebt gezien. Mocht je WiFi hebben: jouw roadtrip is héél Instagram-waardig ;-). 

WINNEN
Heb jij inmiddels zin gekregen om met je besties op roadtrip te gaan? We got you! Het fijne is: je kunt een Amigo auto winnen voor de hele zomer. Heb jij weer geld over om uit te geven op het terras ;-) En je hebt met twee maanden genoeg tijd om met je besties een mooie trip te maken door Europa. Summer here we come!

Wat moet je doen om twee maanden gratis op roadtrip te kunnen?

Stap 1:

  • Bedenk: met welke vrienden ga jij een zorgeloze zomer tegemoet en hoe ziet dat er dan uit?
  • Like en volg ons op Facebook en Instagram

Stap 2
Vul op de website van Amigo jouw naam en emailadres in en beschrijf kort en bondig (maximaal 200 tekens) jouw ideale zorgeloze zomer met je vrienden en Amigo. Zorg ervoor dat jij er bij ons uitspringt!

De zes leukste zorgeloze zomerfoto’s winnen de Amigo auto en de overige zes foto’s ontvangen een polaroidcamera voor het delen van leuke momenten in de zomer met je besties. Good luck!

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Amigo

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved