Lifestyle

OMG: Elk weekend een festival pakken is goed voor je gezondheid

Hey, feestganger! Jij vindt het heerlijk om in het weekend los te gaan op een festival, maar is al dat feesten wel goed voor je gezondheid? Tuurlijk, in vele maten alcohol drinken is geen goed idee. Maar wist jij dat het feesten zelf goed is voor je gezondheid? Dus trommel je vrienden bij elkaar want jij weet wat jullie gaan doen dit weekend!

Lees ook: Met de nieuwe cowboy-look steel jij de show!

We love festivals!

Wat vinden jullie het leukste gedeelte van een festival? Het klaarmaken, de mensen die je tegenkomt of de keiharde muziek? We love it all! Een festival ticket kan behoorlijk prijzig zijn, maar je krijgt er veel voor terug. Het is natuurlijk heel gezellig, maar het is ook echt heel goed voor je gezondheid! Dus vergeet dat geld en kom op, denk eens aan je gezondheid! 😉

Er is echt onderzoek naar gedaan

Je gelooft het allemaal wel; hoe kan een festival nou goed zijn voor je gezondheid!? Je wordt altijd moe wakker met een kater. Heel gezond is dat niet. Er is toch wel degelijk onderzoek naar gedaan. Want is feesten nou echt zo slecht voor je? Ja, blijkbaar wel! Op een feest beweeg je natuurlijk heel veel. Je staat de hele dag te dansen en te springen. Ook loop je van hot naar her, want waar zijn je vrienden gebleven? Je verbrandt hierdoor dus heel veel calorieën. Nogmaals, veel alcohol drinken is niet goed voor je. Maar als je dit compenseert met veel water en beweging, dan moet het wel goedkomen!

Lees ook: Dit is dé perfecte festival outfit volgens de styliste van Hailey Bieber

Maar er zit nog een voordeel aan zo’n feestweekend. Het blijkt dus dat als je naar een festival gaat je de kans op een depressie verkleind. Hoe dit zit? Je cortisol niveau (stresshormoon) wordt verlaagd. Hierdoor voel je je tijdelijk rustig en kalm na een feest. Ook kom je even in een hele andere omgeving terecht. Je kan je op dat moment helemaal focussen op jezelf. Ideaal toch? Ook word je natuurlijk gewoon blij als jou favo nummer wordt gespeeld. Alleen maar voordelen dus!

Bron: GraziaBeeld: Pinterest

Must reads 👀