Lifestyle

Zó neem je shotjes zonder de sterke smaak te hoeven proeven!

Je kent het vast wel: tijdens het uitgaan of een feestje vindt iemand het een goed idee om shotjes te doen. En omdat jij toch al een drankje op hebt, zeg je er geen ‘nee’ tegen. Maar het is zó vies! Gelukkig heeft TikTok de beste lifehack gevonden waardoor jij nooit meer die vieze smaak van sterke drank hoeft te proeven!

Door deze lifehack kun je shotjes drinken zonder ze te proeven

Want niemand neemt een shotje tequila omdat het ‘zo lekker is’, toch?

 

Ademhaling

Kennelijk helpt het om goed op je ademhaling te letten als je een shotje neemt. Dit komt doordat ongeveer 80% van je smaak beïnvloed wordt door je geur. Als jij dus op een bepaalde manier ademt terwijl je een shotje neemt, proef je het al niet meer! Maar wat is die manier dan?

 

Lees ook: Science says: de dronken jij is de échte jij!

 

Uitademen

Als je uitademt voordat je het shotje neemt, en direct nadat je hem hebt doorgeslikt, proef je de alcohol niet meer! Deze hack gaat nu helemaal viral op TikTok, en veel mensen hebben het al getest. Tot nu toe beaamt iedereen dat het hun heeft geholpen! Ga jij het vanavond al proberen?

@lee.estelle tik tok always teaching me sumn #fyp #foryoupage ♬ Moneybagg Yo – “Wockesha” – HIMOTHY

@bonniengaii

woah how did we just learn about this

♬ original sound – Bonnie Ngai

 

Waarschuwing

Hoe handig deze lifehack ook is, je moet er natuurlijk wel mee oppassen. Wanneer jij níét half over je nek gaat na het nemen van een shotje, ben je sneller geneigd om er nog eentje te nemen. En hoewel het écht niet erg is als je eens in de zoveel tijd gewoon even alle remmen loslaat, moet je áltijd blijven oppassen dat je niet te ver gaat. Je wil natuurlijk geen alcoholvergiftiging of de rest van je avond spenderen in de toilethokjes!

Misschien nog handig voor morgenochtend: Dit moet je wel (en niet) doen om van een kater af te komen! 😉

Bron: FEM FEMBeeld: iStock