Astrologie

Volgens je sterrenbeeld is dit je favoriete wijnsoort

wijn sterrenbeeld

Het is weer lente en de zon begint weer te schijnen. Hoe lekker is het om samen met je vriendinnen een lekker wijntje te drinken op het terras, maar weet je niet welke wijn je moet kiezen? We help you out! Want deze wijn past het beste bij jouw sterrenbeeld.

Ram | 21 maart – 19 april

De Ram staan positief in het leven en zit goed in hun vel. Ze zijn competitief en heel zelfverzekerd. Het zelfvertrouwen van een Ram zal alleen maar stijgen, door een heerlijk glaasje witte Grüner Veltiner wijn. Deze wijn past perfect bij jouw sterrenbeeld en is een mix van frisse en zachte smaken. Drink een glaasje van deze overheerlijke wijn en je krijgt het ultieme zomer gevoel.

Stier | 20 april – 20 mei

De Stier heeft een goede smaak en proeft ieder ingrediënt die er in de wijn zit. Dit sterrenbeeld houdt dan ook van diepere en pittige smaken. De wijn die hier perfect bij aansluit is de Châteauneuf-du-Pape. Je moet er wel wat voor over hebben, want de wijn is aan de prijzige kant. Maar zodra je een slok neemt van deze smaak explosie, is het het geld helemaal waard.

Kreeft | 21 juni – 22 juli

De Kreeft is een echte luxe poes en houdt daarom ook meer van een chiquere soort wijn. Zij vinden het ook niet erg om hier iets meer voor te moeten betalen, zolang het maar een klassieke, rode wijn is. Daarom past de rode Merlot wijn perfect bij jouw sterrenbeeld.

Leeuw | 23 juli – 22 augustus

Een van de sterrenbeelden die niet vies is van een heerlijke wijn, is de Leeuw. De Leeuw staat graag in de schijnwerpers en neemt graag de leiding binnen een grote groep. Bij dit extravagante karakter past dan ook een zwoele Australische Shiraz wijn.

Lees ook: 
Dit zijn de drie meest trouwe en betrouwbare sterrenbeelden

Maagd | 23 augustus – 22 september

Je bent erg gevoelig en emotioneel, maar je houdt ook van de simpelere dingen in het leven. Kwa wijn wil jij iets simpels, zachts en een wijn met veel smaak. De bloemige Beaujolais past dan ook perfect bij jouw karakter.

Weegschaal | 23 september – 22 oktober

Weegschaal staat bekend om zijn communicatie skills en aantrekkelijke persoonlijkheid. Dit is ook de reden waarom dit sterrenbeeld het liefst altijd mensen om zich heen heeft. Hier hoort natuurlijk ook een lekkere, bijpassende wijn bij. Je houdt van een verfrissend drankje en de sprankelende Riesling sluit hier goed bij aan. Deze zachte witte wijn heeft een fruitige smaak en je wil niks liever als je een slok van deze wijn hebt genomen.

Schorpioen | 23 oktober – 21 november

De energie van een Schorpioen is erg mysterieus en ze houden hun gevoelens graag bij zich. Je kan daardoor intens overkomen en bent daarom ook dol op sterkere smaken. De rode Barolo wijn is daarom de juiste wijn voor jou en geeft je een diepere smaak bij elke slok.

Boogschutter | 22 november – 21 december

Boogschutter, je bent erg flexibel en avontuurlijk ingesteld. Je staat op voor nieuwe dingen, maar ook nieuwe smaken. Hoewel je liever wit of rosé drinkt, zal deze rode wijn je toch verbazen. Laat je verrassen door deze Cabernet Franc!

Steenbok | 22 december – 19 januari

Een Steenbok is erg ambitieus en houdt graag de balans tussen plezier en werk. Déze simpele en lekkere rode wijn is het ideale drankje om altijd in huis te hebben. De Montepulciano d’Abruzzo kan je drinken voor bij de lunch of een romantisch dinner. De wijn is geschikt voor iedere gelegenheid.

Lees ook: 
Déze 4 sterrenbeelden zijn liever niet alleen

Waterman | 20 januari – 18 februari

De Chablis wordt ook weleens de wijn met ballen genoemd. En die heb jij ook, Waterman. Je houdt er niet van als mensen eromheen draaien en waardeert juist iemand zijn eerlijkheid of directheid. Deze witte wijn is precies goed zoals hij is, zonder al te veel praatjes of speciale vruchten. Hij is gewoon écht heel lekker en dé perfecte combo voor jou.

Vissen | 19 februari – 20 maart

Vissen zijn erg zorgzaam, trouw en brengen een warm gevoel met zich mee. Daarom past de rijke smaak van een rode cabernet sauvignon perfect bij hun karakter. Deze variant uit Chili heeft een intense smaak en daar houden Vissen wel van.

Beeld: Pinterest