Food

Deze 4 magnetron hacks gaan jouw leven beter maken

Roos-Sanne

Ah, de magnetron. Waar zouden we zijn zonder dit handige apparaatje? Het is hét gereedschap waarmee wij ons avondeten binnen no time warm maken, of waarmee wij onze lazy late night snacks maken. Superhandig dingetje, toch? Nou, het wordt nog efficiënter. Deze supermakkelijke én lekkere magnetron hacks moet jij even proberen.

Deze 4 magnetron hacks wil jij testen

Wij houden ervan om het leven nog net iets makkelijker te maken. Deze hacks gaan hierbij helpen!

1. Gepofte aardappel maken in de magnetron

Dit recept werkt zowel voor normale aardappel als voor zoete aardappel. Vind jij gepofte aardappelen ook zo lekker? Nou, je kan ze dus super easy maken in de magnetron! Pak je aardappel, en was ‘m even goed, zodat die schoon is. Prik er een paar gaten in met een vork of met een mesje. Laat het 5 – 7 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Daarna nog even opensnijden en je favo toppings erop doen, en klaar!

2. Zelf chips maken in de magnetron

Deze chips kun je heel makkelijk maken, en zijn veel gezonder dan gefrituurde chips! Snij een geschilde aardappel in dunne reepjes. Spoel ze even goed af onder de kraan, en dep ze daarna voorzichtig droog. Mix het in een kom met zout en olijfolie. Leg ze daarna op een bord in de magnetron, en laat het 3 minuten garen. Draai ze na die drie minuten om, en laat ze nog eens drie minuten garen. Et voilà, supermakkelijke zelfgemaakte chips

3. Omelet bereiden in de magnetron

Wil jij ontbijten met een supermakkelijke omelet? Kluts twee eieren en mix ze door elkaar heen. Doe er wat melk, peper en zout bij en zet de magnetron aan op 600 watt. Even goed laten garen en je hebt een supermakkelijke omelet uit de magnetron!

4. Spek bakken in de magnetron

Soms is het gewoon nodig om een simpel taakje nét iets makkelijker te maken. Spek bakken is daar een voorbeeld van. Leg je reepje(s) spek tussen 2 velletjes keukenpapier op een bord in de magnetron. Laat het even drie minuten op de hoogste stand garen, en je hebt – zonder al dat irritante gespetter – lekker knapperige stukjes spek!

Bron: Amayzine

Must reads 👀