Lifestyle

Science says: dit vinden we de mooiste oogkleur bij een man

Stel je voor: je ligt naast je lover, en je kijkt diep in die mooie, bruine ogen… Ehm, blauwe ogen? Groene ogen? Wat vind jij de mooiste oogkleur? 

Dit vinden vrouwen de mooiste oogkleur bij mannen

Ben jij het hiermee eens? Of heb je tóch andere voorkeuren?

Bruine ogen

Bruine ogen zijn de meestvoorkomende oogkleur. Wist je dat vroeger iedereen bruine ogen had? Pas door DNA mutaties zijn er blauwe (en andere oogkleuren) gekomen. Mensen met bruine ogen worden sneller gezien als zelfverzekerd, beleefd en worden ook vaak aantrekkelijk gevonden!

Blauwe ogen

De oogkleur die daarna het meeste voorkomt, is blauw. Mensen met blauwe ogen krijgen het vaakst met vooroordelen te maken: de grootste zijnde dat mensen met blauwe ogen minder intelligent zouden zijn. Hier is trouwens geen enkel bewijs voor ;). Wat wél bewezen is, is dat mensen met blauwe ogen beter kunnen drinken. Ja, dan hebben we het over alcoholische drankjes, natuurlijk!

Groene ogen

Groene ogen verraden niet veel over iemands karakter. Mensen met groene ogen worden dan ook vaak als verleiderlijk en mysterieus gezien. Niet veel mensen hebben deze unieke oogkleur, slechts 2% van de wereldpopulatie!

Grijze ogen

Grijze ogen komen eigenlijk bijna nooit voor. Wel zie je vaak een mix van blauwgrijs. Vaak kunnen mensen met grijze ogen beter omgaan met pijn en stress. Daarnaast schijnen ze het meest trouw te zijn!

Welke is het meest aantrekkelijk?

Er is onderzoek gedaan naar de oogkleur die we het aantrekkelijkst vinden. Daarbij werden 100 aantrekkelijke mannen en vrouwen uitgekozen, en wat bleek? 25% van hen had blauwe ogen! Daaruit kunnen we dus wel concluderen dat mensen met blauwe ogen vaak als het meest aantrekkelijk worden gezien.

Bron: Man ManBeeld: Pinterest | @lemonzesst