Health

Met deze 5 workouts heb jij binnen no-time een strakke buik

Sporten. Het blijft voor sommigen een moetje en de motivatie is daarom vaak ver te zoeken. Maar met de zomer op komst willen we er wél goed uit zien in onze bikini natuurlijk. Met deze vijf work-outs kun jij nog voor de zomer die killer body krijgen!

Lees ook: TikTok-trend! Met de 12/3/30-methode ben jij deze zomer in shape

Strakke buik creëren met deze workouts

Wil je een strakke buik? Dan is genoeg water drinken en sporten de key. Er zijn best wel wat voordelen om je dag te beginnen met oefeningen voor je buik. Zo heb je de hele dag minder last van een opgeblazen gevoel, voel je je fitter en omdat je meteen ‘s ochtends al hebt gesport, voorkom je (hopelijk) de neiging om slechte dingen te eten.

1. Hardlopen met hellingen

Cardio is sowieso goed om wat calorieën te verbranden, maar door een kleine aanpassing in je routine heeft deze workout veel meer nut! Door met een kleine helling te lopen kan je namelijk zo’n 50% meer verbranden. Je kan natuurlijk makkelijk de loopband omhoog zetten in de sportschool, maar nog beter is het om gewoon een frisse neus te halen buiten!

2. Roeien

Oke, ‘s ochtends spring je niet zo een-twee-drie vanuit je bed een roeiboot in. Daarom ga jij gewoon naar de sportschool! Omdat je hart sneller gaat kloppen tijdens het roeien, verbrand je veel calorieën. Ook ben je gelijk bezig met het trainen van de rest van je lichaam! Je traint hiermee namelijk ook je armen, benen, schouders en je rug. Maar hoe kom jij nou écht aan die strakke buik? Ga twintig seconden intensief roeien en neem vervolgens tien seconden rust. Probeer dit zolang moglijk vol te houden!

3. Daag jezelf uit met planken

Dit is echt een must voor het krijgen van een gespierde buik. Er zijn veel verschillende soorten manieren om goed te planken, maar door deze variant uit te voeren ga je ook echt verschil zien. Leg een Bosu ball met de plate kant naar boven op de grond. Met je handen houd je de Bosu ball vast terwijl je aan het planken bent. Zwaar, maar omdat je core steeds aanspant verlies je ook snel calorieën!

4. Wandelen helpt ook

Als je een uurtje wandelt per dag, kan je je metabolisme een enorme boost geven. Ook bouw je je krachten langzaam op en je kunt onstressen tijdens het wandelen. Want wist je dat het stresshormoon ervoor kan zorgen dat je sneller buikvet krijgt? Wandelen zorgt er dus niet alleen voor dat je lekker sportief bezig bent, je komt ook nog eens helemaal tot rust!

Lees ook: Goed nieuws! Zoveel calorieën verbrand jij met dansen

5. Train met zwaardere gewichten

Sport jij met middelzware gewichten, maar wil je een (nog) strakkere buik krijgen? Dan kan je misschien overstappen van middelzware gewichten naar zwaardere gewichten. Wat ook goed helpt: minder uitrusten. Als je zwaarder gaat liften verbrand je nog meer calorieën. Het is wel belangrijk dat je je technieken netjes blijft uitvoeren, en dat het niet té zwaar voor je wordt. Anders kan je een blessure oplopen en dat wil je natuurlijk niet!

Bron: Women's Health