Lifestyle

Slaap jij ook altijd met een tampon in? Wees je dan bewust van de gevaren

Een week vol met mood swings, chocolade cravings en vooral heel veel buikpijn. Het is geen pretje om ongesteld te zijn, right? Tijdens zo’n week slapen we dan ook allemaal wel eens met een tampon in, maar kan dat eigenlijk kwaad? Lees snel verder, want dit zijn de gevaren van slapen met een tampon in…

Slaap je met een tampon in? Dit zijn de gevaren

Laten we maar meteen in met de deur in huis vallen, het is veilig om met een tampon in te slapen en jij kunt dit als je ongesteld bent ook gewoon blijven doen. Toch is het wel goed om je bewust te zijn van de eventuele gevaren hiervan. Zo is het namelijk niet verstandig om een tampon meer dan acht uur te laten zitten. Na acht uur is het absorberend vermogen van een tampon namelijk uitgewerkt en heb je meer kans op het toxic shock syndrome. Dit is een zeldzame bacteriële infectie, waarbij je verschillende nare symptomen kunt krijgen zoals koorts en diarree, maar daar blijft het niet bij. In het ergste geval zou je hier ook zelfs aan kunnen overlijden…  Mega heftig dus! 

Ga voor een veiligere keuze 

Maak je sowieso vooral niet al te druk! Zo lang je goed op let kan er weinig gebeuren en experts adviseren dan ook om vooral iets te gebruiken waar jij je prettig bij voelt. Ben jij een lange slaper en slaap jij iedere nacht meer dan acht uur? Dan is het wel verstandig om andere opties, zoals maandverband of een menstruatiecup te overwegen. Een menstruatiecup biedt namelijk hetzelfde comfort als een tampon, maar kan in tegenstelling tot een tampon wel 12 uur blijven zitten en dat is dan voor jou een veiligere keuze. Dus, goed op letten als je naar bed gaat en bereken even hoe lang je ‘s nachts kan slapen, want better safe than sorry, toch? 

Must reads 👀