Love

Volgens datingexperts kan je dít berichtje het beste sturen na een date

appje-na-date

Stel je voor, je hebt net een superleuke date gehad, maar zodra je thuiskomt heb je géén idee wat je moet appen. Het eerste berichtje is natuurlijk altijd superspannend om te versturen. Maar volgens datingcoach Diana Dorell is er één berichtje dat al-tijd goed is!

Appje sturen na de date

Zodra je thuiskomt moet je natuurlijk éérst even je vriendinnen informeren over de date die je hebt gehad. Zij moeten natuurlijk wel weten of het een leuk persoon voor jou is! Zodra je dit gedaan hebt is het tijd om na te gaan denken over het appje dat je naar je date moet sturen. Dan komt de paniek ineens binnen: wat moet je sturen? En hoe lang moet je ermee wachten? No worries, we got you girl!

Het appje

Goed, na de date wil je misschien wel een tweede date initiëren. Maar hoe doe je dit nu? Vaak zijn we bezig met niet te opdringerig over willen komen. Bij het eerste appje na de date geldt dit ook. Begin dus niet direct over nog een keer op date willen, maar wacht daar nog even mee. Dan zou je misschien denken aan een flirterig of romantisch appje, maar ook hier zit niet iedereen op te wachten. Volgens datingcoach Diana Dorell is er één appje dat altijd goed is:

”Bedankt voor de leuke avond, ik heb het heel erg leuk gehad”.

Ja, zo simpel is het! Iemand bedanken voor de leuke avond en diegene verzekeren dat je het leuk hebt gehad! Dit is niet opdringerig, het is niet clingy, het is eigenlijk perfect! Wij gaan deze zeker gebruiken ;).

Afwijzen

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat iemand jou een berichtje stuurt over de succesvolle date en misschien wel de intentie heeft om je op nog een afspraakje mee te nemen. Als je hier eigenlijk niet voor voelt, hebben we een paar tips voor je over hoe je dit op een nette manier kunt overbrengen.

  • Wees eerlijk en direct in je communicatie: “Dankjewel voor de gezellige date, maar ik voel niet genoeg voor een volgende ontmoeting. De romantische interesse ontbreekt bij mij.”
  • Denk goed na over je antwoord en kies niet voor een standaard of automatische reactie.
  • Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je iemand dagenlang in het ongewisse laat, dat veroorzaakt alleen maar onnodige stress.
  • Blijf positief, sympathiek en respectvol. Laat weten dat je de andere persoon waardeert, geef een compliment, maar wees duidelijk dat je niet geïnteresseerd bent in verdere ontwikkeling van jullie connectie. Het is belangrijk om open en eerlijk te zijn, zodat beide partijen weten waar ze aan toe zijn.
Beeld: netflix