Lifestyle

Aan deze signalen kan jij merken dat je echt even klaar bent met daten

Daten kan natuurlijk hartstikke leuk en spannend zijn. Wat moet je aantrekken? Waar gaan jullie het over hebben? Helaas kan het ook heel erg vermoeiend zijn en veel energie van je vragen. Soms is de druk om een lover te vinden zelfs zó hoog dat je een dating burn-out kan krijgen. 

Een dating burn-out: hieraan herken je het

Hoe hard je ook je best doet om the one te vinden, het lijkt maar niet te lukken. Al je vriendinnen lijken een relatie te krijgen, en jij zit nog steeds door Tinder te swipen. Door deze druk kan je een dating burn-out ontwikkelen. Dit zijn signalen dat jij dit krijgt. 

Je bent de hoop verloren

Dit is vaak het eerste teken van een dating burn-out. Na al die mislukte dates heb je gewoon écht geen hoop meer dat jouw prins ertussen zit. Als je dit gevoel ervaart is dat een goed moment om te stoppen met daten. Werk aan jezelf, zorg dat je gelukkig bent. Je prince charming loopt echt wel ergens rond! 

Je vindt daten niet meer leuk

Als je keer op keer onsuccesvolle dates hebt, krijg je er op een gegeven moment genoeg van. Onthoud dat daten leuk hoort te zijn! Als je het niet meer leuk vindt is dit een red flag, en kan je beter even een break nemen. 

Afwijzing is moeilijk voor je

Natuurlijk is het nooit leuk om aan het einde van je date te horen dat hij je tóch niet ziet zitten. Helaas hoort dit erbij, maar het is niet persoonlijk! Soms ben je nou eenmaal iemands type niet, dat maakt jou niet minder leuk. Merk je dat een afwijzing je heel zwaar valt en verpest het je mood? Dan is het wellicht tijd om even te stoppen met daten.  

Mentaal lijd je eronder

Merk je dat je aan jezelf begint te twijfelen? Of dat je ongelukkig wordt van het daten? Dan is dit een grote red flag! Daten hoort leuk te zijn. Hoog tijd om even te stoppen met daten. 

Onthoud: daten hoort leuk te zijn. Merk je dat het je stress op begint te leveren? Of twijfel je of je eigenlijk wel een relatie wilt? Stop dan even en ga aan jezelf werken. Put yourself first! Jouw toekomstige man of vrouw komt wel!

Must reads 👀