Love

Val je echt beter in slaap na een goede vrijpartij of is het alleen een fabel?

Nadat jullie flink tekeer zijn gegaan tussen de lakens val je al snel als een blok in slaap in de armen van jouw lover… Maar kun je echt beter in slaap vallen na een goede vrijpartij, of is dit alleen een fabel? Wij leggen het voor jou uit! 

Val je beter in slaap na een vrijpartij of is het een fabel? 
 

Vaak vallen mensen tijdens een vrijpartij binnen no-time in slaap, maar heeft zo’n vrijpartij nou echt invloed op jouw slaap? Slaapdeskundige Stephanie Molenaar zocht het uit en vertelt dat het zeker geen fabel is dat je na de seks sneller in slaap kunt vallen. Zo liet zij in een interview met Metro dan ook weten dat er serotonine vrijkomt tijdens het vrijen. Dit is een voorloper van het slaaphormoon. Serotonine zorgt er dus voor dat je je kunt ontspannen, dat je blij bent en je lekker in slaap kunt vallen. Dat klinkt niet heel verkeerd, maar het wordt nog beter meiden. Want bij een orgasme komt er naast serotonine ook het gelukshormoon vrij, wat er dan weer voor zorgt dat je nog fijner in slaap kunt komen. Lig jij dus ‘s nachts altijd te piekeren over het één of ander? Ga dan gewoon van bil met je lover of pak de satisfyer erbij, want naast dat het fijn is, weet je één ding zeker: je ligt niet meer de hele nacht wakker! 

Word niet boos als je vriend meteen begint met snurken

Na de vrijpartij hebben vrouwen vaak zin om nog even lekker samen te knuffelen en te genieten van het moment. Dit komt doordat wij meer effect voelen van het gelukshormoon dan mannen en daarom beginnen we ze dan vaak ook als een gek te knuffelen. We get it, als je vriend na de seks dan meteen begint te snurken is dat niet zo leuk, maar word vooral niet boos. Mannen hebben namelijk een sterker prolactinehormoon en kunnen er dus praktisch niks aan doen dat zij als een blok in slaap vallen…

Kortom; het blijft dus eigenlijk een vicieuze cirkel, want een goede nachtrust heeft weer voordelen voor je seksleven en meer seks zorgt voor een betere slaap. Dus trek vanavond alles uit de kast met deze standjes of bevredig elkaar oraal met deze tips… Have fun!