Lifestyle

Science says: dansen is hartstikke goed voor je gezondheid!

Tijd voor een overwinningsdansje: dansen blijkt niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens vet goed voor je! En nog meer goed nieuws: voor de voordelen hoef jij geen talent te hebben in djensen. Je moet het alleen maar heel erg leuk vinden om te doen.

Dansen is hartstikke goed voor je gezondheid!

Onder de douche, voor de spiegel, tijdens dansles, in de club of op een feestje! Dansen is al-tijd goed!

Ik wil eventjes… lekker dansen

Zoals we eerder al zeiden, is dansen een goede manier om te bewegen! Je verbrandt er superveel calorieën mee. En daar krijg jij een nóg een beter lichaam van. Maar lekker djensen heeft dus nog meer voordelen. Zodra je begint met dansen, maakt jouw lichaam namelijk adrenaline, endorfine en dopamine aan. Deze stofjes zorgen ervoor dat jij je energiek en optimistisch voelt. Adrenaline zorgt voor een gevoel van kracht, dopamine voor een gevoel van hoop en endorfine zorgt ervoor dat jij je gelukkig voelt. Dansen dus! 

Dit zijn de voordelen

Dat jij je zo amazing voelt tijdens het djensen komt dus door die drie hormonen. Door veel te dansen voel jij je energieker, heb jij het gevoel dat je de wereld aan kunt, vermindert jouw stressgevoel en je kijkt even wat fijner naar het leven. Gelukkig hoef je daar echt geen talent voor in dansen te zijn. Het werkt voor elk talent hetzelfde.

 

Lees ook:

Jij bent binnen no-time van je wallen af met deze TikTok-hack

5 x waarom een je liever een omega man hebt dan een alpha man