News

Who knew: rode wijn voorkomt een verkoudheid

Het seizoen waarin we de hele dag zitten te snotteren en pijn aan ons keel hebben is helaas aangebroken. Niet iets waar je op zit te wachten, maar nu blijkt uit onderzoek dat je verkoudheid kan voorkomen door rode wijn te drinken!

Rode wijn voorkomt verkoudheid

Het klinkt misschien als een fabeltje dat rode wijn goed zou zijn voor je immuunsysteem, maar toch is het echt waar! Uit onderzoek blijkt namelijk dat het drinken van rode wijn de kans op verkoudheid met maar liefst zestig procent vermindert en dat is natuurlijk mega veel. Sla nu niet meteen een fles rode wijn achterover omdat je een beetje snotterig begint te worden of aan het hoesten bent… Geniet met mate en daarbij is ’s avonds op de bank een glaasje rode wijn echt niet erg!

Rode wijn is voor veel meer dingen goed

Een lekker wijntje op de bank met een Netflix-serie op de achtergrond aan is dus helemaal zo slecht nog niet. En naast dat rode wijn de verkoudheid voorkomt is het ook nog eens goed voor de lijn. Wijn zorgt namelijk snel voor een vol gevoel en daardoor neem je veel minder calorieën tot je. Dit klinkt natuurlijk fantastisch, maar je moet niet vergeten dat er in rode wijn ook gewoon calorieën zitten en dat unlimited rode wijn drinken dan niet voor het effect zal zorgen waar je op gehoopt had!

Rode wijn is goed voor in the bedroom

Als je dacht dat het echt niet beter kon, dat kan het wel! Het drinken van rode wijn is ook goed voor in the bedroom. Het blijkt namelijk dat het drinken van rode wijn de erogene zones van mannen en vrouwen stimuleert, en dat je libido na het drinken van twee glazen wijn dan ook een stuk hoger zal zijn. Deze stimulans maakt iedere aanraking intenser en daarom ervaar je de seks dus beter… Voor deze ultieme seks ervaring ligt de limiet echt op twee glazen rode wijn, want als mannen iets te veel drinken kunnen ze ‘hem’ moeilijk omhoog krijgen en dat is niet wat je wil…

rode wijn voorkomt verkoudheid

Lees ook: 

Must reads 👀