Health

Droge huid door de kou? Dit kan je er tegen doen

Je huid heeft het tijdens de kou zwaar te verduren en daardoor krijg je al snel een droge huid. Heb jij hier ook last van? Lees dan snel verder, want dit is wat je aan een droge huid in de winter kunt doen! 

Waarom heb je in de winter altijd een droge huid?

In de winter voelt je huid altijd iets droger aan en kan het iets meer jeuken, schilferig zijn of er soms wat vlekkeriger uit zien. Dat is absoluut geen reden voor paniek, want dit komt gewoon omdat er een lagere luchtvochtigheid en een verminderde talgproductie is in de wintermaanden. Talg zorgt er namelijk voor dat jouw huid vocht kan vast houden en soepel blijft, maar als je huid hier minder van aanmaakt, kan het vocht in de huid makkelijker verdampen. Wat zorgt voor droge handen, gesprongen lippen en schrale wangen, heel logisch dus! 

Winterdip? Met deze tips kom je hier zo weer uit!

Wat kun je aan een droge huid in de winter doen? 

Een droge huid is allesbehalve fijn in de winterperiode, maar gelukkig is er genoeg aan te doen, waardoor de droogheid gewoon verdwijnt! Zo is het bijvoorbeeld heel erg belangrijk dat je je in de winter ook tegen de zon beschermt. Je zou denken dat het door het grauwe weer ‘s winters niet nodig is, maar dat is allesbehalve waar. UVA-straling is namelijk het hele jaar door aanwezig, dus daarom moet je in de winter ook gewoon zonnebrand dragen… Oh my gosh, we didn’t know that

Niet te lang en te warm douchen

Het is natuurlijk heel erg aantrekkelijk om na een dag vol met kou ‘s avonds lekker lang en warm te douchen, maar dit kun je eigenlijk beter niet doen gezien heet water je huid juist enorm uitdroogt… Om van een droge huid af te komen kun je daarom het beste regelmatig bodylotion op je lichaam te smeren. Naast het feit dat dit lekker ruikt, werkt het ook nog eens heel erg goed! 

droge huid door de kou

Last van je handen tijdens de kou

Veel mensen herkennen het; rode handen met pijnlijke wondjes door de kou. Dat is echt vreselijk, maar gelukkig kun je het minder erg maken. Zo is het belangrijk dat je je handen als je naar buiten gaat goed beschermt met handschoenen en dat je je handen niet te vaak wast. Je kunt als je je handen wilt reinigen, beter naderhand handlotion gebruiken. Als je handen nou wél in contact zijn geweest met water dan kun je het beste iedere keer een vette handcrème over je handen smeren. 

Bescherm je lippen goed 

Je lippen hebben weinig talgkliertjes en hierdoor worden ze natuurlijk heel erg snel droog. Als dit gebeurt wil je ze het liefst natuurlijk even vochtig maken met een beetje speeksel, maar dat kun je beter niet doen, want hierdoor drogen ze juist sneller weer uit…. Wil je wel van je droge lippen af? Dan moet je je lippen regelmatig insmeren met vette verzorgende lippenbalsem. Wedden dat het binnen no time weg is?

Aha: Dit is dus de reden waarom jij altijd koude handen en voeten hebt

Droge huid door de kou

Bron: drleenarts.com