Health

Aha: Dit is dus de reden waarom jij altijd koude handen en voeten hebt

Zijn jouw handen en voeten ook altijd bevroren en helpen handschoenen en warme schoenen dan helemaal niet? Dan zou dit met je ademhaling te maken kunnen hebben... Lees vooral verder, dan leggen wij van Girlscene je hier alles over uit!

Reden koude handen en voeten

Dit is waarom jij altijd koude handen en voeten hebt

Altijd koude handen en voeten is allesbehalve chill… Maar maak je niet druk, want nu is er eindelijk duidelijkheid over hoe je nou altijd aan die koude handen en voeten komt. Dit heeft namelijk alles te maken met jouw ademhaling. Als je namelijk te hard of te snel ademt kunnen je bloedvaten vernauwen, hierdoor stroomt er niet genoeg zuurstof door je lichaam. En welke lichaamsdelen liggen ook alweer aan het einde van de zuurstoftoevoer? Oh ja, je handen en voeten!

Naast een te snelle ademhaling kunnen er ook andere oorzaken zijn waarom jouw handen en voeten iedere keer als Siberië aanvoelen. Zo zou het bijvoorbeeld ook te maken kunnen hebben met stress en een veranderende hormoonspiegel, wat je meestal krijgt als je pregnant bent…

Vier redenen om nu alvast in de kerststemming te komen

Hoe kom je van koude handen en voeten af?

Als je je koude handen en voeten helemaal zat bent hebben wij een aantal essentiële tips hoe jij er heel gemakkelijk vanaf kunt komen. Zo zou je het beste via je neus kunnen ademen, want hierdoor komt er stikstofmonoxide vrij en dit is belangrijk is voor het versterken van je bloedsomloop en blijven alle lichaamsdelen lekker warm. Maar is het ook een goed idee om als je naar bed gaat sokken aan te trekken. Naast dat dit jouw ijspegels van een voeten lekker zal opwarmen zorgt het er ook voor dat je eerder in slaap valt. En dat is dan weer mega belangrijk voor je bloedcirculatie!

ZIEN: Dit zijn de beste kerstfilms op Netflix om dit weekend te bingen

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved