Health

Winterdip? Met deze tips kom je hier zo weer uit!

Je kent het vast wel: een winterdip. Je zit slecht in je vel, bent minder actief en hebt moeite met opstaan. Dit kan super vervelend zijn, al helemaal omdat je vaak niks aan deze situatie kan doen. Maar je hebt wel invloed op hoe je hier mee omgaat! Daarom hebben we een aantal tips op een rijtje gezet waardoor jij je binnenkort weer helemaal fit voelt!

Winterdip tips

Tips bij een winterdip

Ja, die tijd is weer aangebroken; iedereen krijgt op een gegeven moment weleens last van een winterdip(je). Ook al zijn wij groot voorstander van je emoties de vrije loop laten voor een dag of twee, kan het soms wel fijn zijn om je even iets beter te voelen. Zie hier onze tips bij een winterdip!

Beweeg genoeg

Je hebt er waarschijnlijk helemaal geen zin in, maar júist als je moe bent moet je opstaan en bewegen. Sporten geeft namelijk een hoop positieve energie waardoor jij je mentaal ook beter voelt. Doe dit het liefst overdag in de buitenlucht, dan pak je ook nog eens je vitamine D mee!

Kijk naar iets leuks uit

Zorg ervoor dat je naar iets leuks kan uitkijken. Door je ergens op te verheugen vergeet je even alle negativiteit en maak je ruimte voor positiviteit. Dit hoeft niet per se iets groots te zijn: trakteer jezelf op een dagje shoppen, kook een lekkere maaltijd of verwen jezelf met een maskertje.

Ga mediteren

Mediteren hoeft niet zo zweverig te zijn als de meeste mensen denken. Het kan er juist op een laagdrempelige manier voor zorgen dat jij je hoofd leeg maakt. Doordat je op je ademhaling let wordt je stresslevel ook een stuk lager en maak je ruimte vrij voor positiviteit.

Eet gezond

Gezond, regelmatig en gevarieerd eten is belangrijk. Voeding geeft je namelijk energie, iets wat je goed kan gebruiken als je een winterdip hebt! Het is heel belangrijk om niet te vergeten te ontbijten. Ontbijt is namelijk de belangrijkste maaltijd van de dag en zorgt voor een goede start. Probeer daarnaast niet te veel dranken met caffeïne te drinken, zoals koffie en cola. Hoe verleidelijk een kop koffie in de vroege ochtend is, neem liever een kopje thee!

Neem een frisse neus

Echt verleidelijk klinkt het niet, je warme bedje verlaten voor de koude buitenlucht. Toch is het ontzettend effectief! Ga het liefst zo vroeg mogelijk in het eerste daglicht. Het licht in de ochtend bevat namelijk veel blauw. Dit blauwe licht remt de productie van melatonine (het hormoon wat je slaperig maakt) en zorgt ervoor dat je en wakkerder wordt én je winterdip vermindert. 

Acceptatie

Tot slot: accepteer dat je je niet zo lekker voelt en wees lief voor jezelf. Het is niet erg om je af en toe down te voelen en hoe sneller jij dit accepteert, hoe sneller jij je beter gaat voelen. Zet jezelf daarom op 1 en plan even me-time in.

 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved