Fashion

Zoveel calorieën verbranden we tijdens het shoppen

calorieen-verbranden-shoppen

Na het lezen van dit artikel hoef jij je nooit meer schuldig te voelen als je een sportsessie hebt ingeruild voor een dagje shoppen. We zijn erachter gekomen dat een middagje winkelen een stuk intensiever is, dan een uurtje naar de sportschool. Heel de dag je favoriete hobby uitvoeren en ook nog eens calorieën verbranden. Sounds like heaven!

Intensief

We houden ervan om te struinen door de stad en thuis te komen met prachtige parels. We geven soms meer uit dan we zouden willen, maar daar krijg je gelukkig ook een heleboel voor terug. Denk dan niet alleen aan de toffe deals die je hebt gescoord, maar ook aan de gezellige middag die je hebt gehad en alle calorieën die je kwijt bent geraakt. Dat laatste is iets waar we niet zo vaak bij stil staan, maar winkelen kan heel intensief zijn. We staan urenlang op onze voeten en racen van de ene naar de andere winkel. Tijdens het shoppen verbranden we meer calorieën dan je zou denken!

Lees ook:
Science says: in bad gaan gelijk staat aan een half uur sporten

Gemiddelde shopsessie

Niet alleen je portemonnee, maar ook jijzelf wordt slanker tijdens een dagje winkelen in de stad. Er is onderzoek gedaan naar hoeveel calorieën we verbranden tijdens het shoppen. Voor elke minuut dat jij aan het winkelen bent, verbrand je zo’n vijf calorieën. Dat klinkt misschien niet veel, maar dat is omgerekend 300 calorieën per uur. Dit staat ongeveer gelijk aan een echte work-out in de gym.

Als we eenmaal zijn begonnen met onze shopsessie, duurt deze maar zelden zo kort als een uurtje. Voor je het weet ben je vijf uur verder, heb jij je maandsalaris uitgegeven en heb je 1500 calorieën verbrandt. En vergeet niet alle andere ‘activiteiten’ er bij op te tellen, zoals traplopen, zware tassen tillen en omkleden in te krappe pashokjes. Zo verbrand je zonder dat je het weet nog wel meer dan 300 calorieën per uur.

Beeld: gossip girl