Health

Very helpful: dit moet je doen als je niet nat wordt

Het kan zo zijn dat je, ondanks je er heel veel zin in hebt, steeds niet nat wordt voordat je met iemand het bed deelt. Maak je dan vooral niet druk, wij hebben alles voor jou op een rijtje gezet wat je kunt doen om nat te worden!

Hoe kan het dat je niet nat wordt?

We get it, als je niet nat wordt voor de seks, maar wel heel veel zin hebt om met je lover van bil te gaan dan kun je daar natuurlijk van schrikken. Maar dit hoeft echt niet girl, dat je niet nat wordt kan namelijk te maken hebben met een uitgedroogde vagina. Dat betekent dat de klieren die jouw vagina vochtig maken dan gewoon even niet zo goed werken en dat kan bijvoorbeeld komen door stress, hormonale veranderingen, een verandering in je Ph-waardes of door medicatie.

De gevolgen van een uitgedroogde vagina

Het gevolg van een uitgedroogde vagina is niet alleen dat het niet altijd even fijn is tijdens het hebben van seks, omdat het niet zo lekker glijdt. Het kan ook andere pijntjes veroorzaken. Zoals jeuk, roodheid, een opgezwollen vulva en pijn tijdens het plassen, maar het kan scheurtjes, wondjes en pijn geven als je toch seks besluit te hebben… That doesn’t sound great. 

Dit kun je doen om nat te worden

Gelukkig zijn er veel dingen die je aan een uitgedroogde vagina kunt doen en is de pijn bij het hebben van seks dan weer snel verdwenen. Zo kun je een pil nemen met oestrogeen om je hormonen weer in balans te brengen, maar kun je ook vaginale vochtcrèmes gebruiken. Mocht je dat allemaal niet heel chill vinden is er ook eten dat een goede invloed op je va-jay-jay heeft, zoals soja, tofu, zaden en noten. Maar wij zouden jou in ieder geval als eerste aanraden om even een bezoekje aan de huisarts te brengen. Daar kunnen zij je namelijk heel goed helpen en is de kans groot dat het snel weer weg is!

Lees ook: 

10 dingen die je nog niet wist over je va-jay-jay

De pil, pleister of spiraaltje: wanneer moet je anticonceptie zelf betalen?