Health

10 dingen die je nog niet wist over je va-jay-jay

Geen orgaan zo ingewikkeld als het vrouwelijk geslachtsdeel. Het is voor de gemiddelde man al niet te begrijpen, en voor de meeste vrouwen eerlijk gezegd ook niet. Tot nu, want wij hebben in ieder geval de tien belangrijkste dingen over je va-jay-jay even bij elkaar gezocht!

10 dingen va-jay-jay

Dit zijn 10 dingen die jij nog niet wist over je va-jay-jay

Ready? Daar gaan we. Bonuspunten als je ze alle tien al wist!

1. Het heet helemaal geen vagina

Wait, what? Het is dus een vulva. Vagina is eigenlijk alleen de opening, en je hebt natuurlijk ook de schaamlippen, clitoris, de plasbuis.. Dat heet dus de vulva.

2. Je vagine is zo'n acht centimeter diep

Het is voor mannen iets makkelijker om hun penis op te meten dan voor ons, maar hier heb je het antwoord; de standaardvagina is acht centimeter diep. Door stimulatie (bij seks, dus) kan ze wel oprekken tot elf tot twaalf centimeter.

3. Ze blijft niet uitgerekt door seks

Nopes, na de vrijpartij gaat madame gewoon weer terug naar haar normale aantal centimeters. 

4. Elke vagina ziet er anders uit

Jep, pornofilms laten wel hele strakke exemplaren zien. Maar vagina's zijn er in alle soorten en maten, met kleine en grote binnenste schaamlippen en in alle kleuren. Maak je dus niet druk.

10 dingen va-jay-jay

5. Ze is zelfreinigend

Deze is heel belangrijk om te onthouden. Je moet je lady parts dus nooit of te nimmer wassen met iets anders dan alleen water. Dit verstoort de pH-waarde namelijk, waardoor je risico loopt op infecties of nare geurtjes. 

6. Je kan haar trainen (voor een sneller orgasme)

Dit gaan we dus allemaal even elke avond doen. Door je bekkenbodemspieren samen te trekken train je je vagine, zodat je gemakkelijker tot een hoogtepunt kunt komen.

7. De geur kan elk moment veranderen

Dit heb je vast ook wel zelf opgemerkt, maar weet je ook waar het door komt? Dat dachten we al. Als je hebt gesport, ruikt het anders door het zweten. Ook tijdens het menstrueren gebeurt hetzelfde. Eet je ananas? Dan ruikt het beter. 

8. Je vagine krijgt straks ook rimpels

Ja ja, niet alleen je voorhoofd en het gebied rondom je ogen moet er straks aan geloven. Ook je vagina krijgt straks rimpels!

9. Nee, je kan je tampon niet kwijtraken daarbinnen

Dit is, denken wij, wel een soort nachtmerrie die nog steeds rondwaart. Vooral met de tamponziekte in ons achterhoofd blijven we hier bang voor, maar het kan helemaal niet! Zo diep is 't namelijk niet.

10. We hebben niet allemaal een maagdenvlies

Nopes, niet elke vrouw heeft een hymen (maagdenvlies dus, weer iets geleerd). Dat hele gedoe over dat je wel móet bloeden bij de eerste keer hoeft dus niet voor iedereen te kloppen.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved