Lifestyle

Dit kan je doen om het down under goed te laten ruiken

Redactie

Wij vrouwen hebben allemaal één ding gemeen met elkaar: de va-jay-jay! En ondanks dat we er allemaal eentje hebben, weten we ons vaak toch geen raad als het daar beneden niet zo fris ruikt. We kunnen begrijpen dat je hier onzeker van wordt en er graag iets aan zou willen doen. Dus lees snel verder en ontdek hoe jij het daar beneden goed kan laten ruiken.

Een lekker ruikend lichaam begint natuurlijk bij goede hygiëne. En hoewel de meeste vrouwen wel weten hoe ze zichzelf moeten verzorgen, willen we je toch even een opfrissertje geven 😉

Dit kan je doen om het daar beneden goed te laten ruiken

1. Jezelf wassen

Het is natuurlijk best wel logisch dat je jezelf regelmatig moet wassen voor een goede hygiëne. Hiermee voorkom je namelijk dat bacteriën zich gaan ophopen op de huid, waardoor je vies gaat ruiken. Dat geldt ook voor daar beneden. 

2. Gebruik zeep zonder parfum

Onze vulva is super gevoelig en kan door irritatie gaan ruiken. Dit kan bijvoorbeeld komen door zwaar geparfumeerde zeep, zeep met onnatuurlijke ingrediënten of antibacteriële zeep. Deze soorten zeep verstoren namelijk de natuurlijke balans van je lichaam. Gebruik dus zeep zonder parfum!

3. Op de goede manier afvegen 

Verkeerd afvegen na je bezoekje aan de toilet kan voor nare geurtjes zorgen. Veeg daarom van voren naar achter af, en zorg dat er niks achterblijft. Zo voorkom je dat er bacterien achter blijven die voor infecties zorgen. Wat kan helpen is vochtig toiletpapier. Maar gebruik dan wel vochtig toiletpapier zonder parfum. Babydoekjes zijn vaak wat milder en dus ideaal. 😉

4. Gebruik glijmiddel op basis van water of siliconen 

Als je besluit glijmiddel te gebruiken tijdens de seks, zorg dan dat het op basis is van water of siliconen. Ook is het belangrijk dat je het na gebruik eraf wast. 

5. Draag niet te strak ondergoed

We snappen dat je het liefst een mooie string met kant draagt. Toch kan het verkeerde ondergoed zorgen voor jeuk, bacteriën en meer afscheiding. Ondergoed van katoen is het beste en geeft de minste klachten. Natuurlijk moet je er ook voor zorgen dat je ondergoed schoon, fris en passend is.  

6. Voeding

Ja, ook voeding is belangrijk voor een lekker ruikende va-jay-jay. Zo kan een piek in je bloedsuikerspiegel schimmelinfecties veroorzaken, waardoor je vies gaat ruiken. In dat geval moet je minder suikers gaan eten. Yoghurt wordt ook gezien als een goed middel voor een gezonde flamoes, omdat het bacteriën bevat die je gezond maken. 

Lees ook:

Who knew: dit zijn 5 dingen waar je flamoes allergisch voor kan zijn

Vaginales: deze dingen veroorzaken drama down under

 

Bron: wikihow