Health

Vaginales: deze dingen veroorzaken drama down under

Vandaag hebben we het over de vulva, flamoes, doos, poes, gleuf oftewel de vagina. Over de vagina zijn er tot de dag van vandaag nog een hoop misverstanden. Wel of niet wassen met zeep? Heeft seks een grote invloed op de vagina? Is water genoeg om kwaaltjes tegen te gaan? Lees hier alles over wat wel en juist niet goed is voor jouw pruim.

Wist je dat de gezondheid van je vagina invloed heeft op vele verschillende aspecten, zoals je zin in seks, je vruchtbaarheid en het vermogen om een orgasme te krijgen. Daarom is het reuze belangrijk om het down under een beetje fit te houden. Met aanhoudende klachten krijg je mogelijk last van relatieproblemen en je zelfvertrouwen wordt aangetast. Met deze dingen wil je natuurlijk niet te maken krijgen. Wellicht heb je al last van vaginale klachten en wil je daar zo snel mogelijk vanaf. Maar wat moet je doen om je vagina zo fris, fruitig en gezond mogelijk te houden?

Deze dingen hebben effect op jouw vagina:
1. Onbeschermde seks. Je raadt het al: kans op soa's.
2. Ruige seks. In je vagina zitten een heleboel bloedvaatjes. Wanneer jij en je bedpartner iets te ruig zijn is de kans aanwezig dat je je vagina beschadigt.
3. Diverse antibiotica verhoogt de kans op een schimmelinfectie.
4. Langer dan acht uur je tampon dragen.
5. Zaaddodend glijmiddel op condooms.
6. Psychische problemen. Angst, stress en andere mentale problemen hebben effect op je seksleven. Doordat je je minder opwindt ervaar je mogelijk een hoop pijn tijdens de seks.
Tampon
Dit zijn de meest voorkomende problemen:
1. Aanhouden of terugkerende pijn tijdens de seks. Sommige vrouwen hebben vaginisme. Hierbij spannend de spieren zo strak samen dat de vagina extreem nauw is en in sommige gevallen is geslachtgemeenschap helemaal onmogelijk.
2. Soa's. Of je een soa hebt herken je aan diverse soa symptomen.
3. Een schimmelinfectie heb je wanneer de PH-waarde in je vagina van slag is. Dit komt doordat de natuurlijke balans verstoord is. 

Zo houd je je vagina gezond:
1. Gebruik voorbehoedsmiddelen. Geen condoom-fan? Probeer anders het vrouwencondoom.
2. Vrij voorzichtig. Als je pijn ervaart tijdens de seks zeg dat dan tegen je bedpartner. Wanneer jullie te lang doorgaan is de kans aanwezig dat je iets beschadigt en dat belooft een zooitje te worden in bed...
3. Verminder of stop met roken. Nicotine remt namelijk de seksuele opwinding.
4. Was je vulva eens per dag met lauw water. Niet meer, niet minder en was je niet binnenin. 
5. Dus, zoals je vanuit punt vier misschien wel begreep: geen zeep.

Iedere vrouw is anders en reageert daardoor bijvoorbeeld anders op verschillende producten, denk hierbij aan diverse glijmiddel of medicatie. Wanneer je last hebt van vaginale klachten is de mogelijkheid aanwezig dat een van de bovenstaande oorzaken de boosdoener is. Denk je dat je een aandoening hebt? Schroom dan niet om contact op te nemen met je huisarts. Vaak zijn je klachten dan binnen no-time verholpen.

via GIPHY

Bron: self.com, womenshealthmag.com/nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook