Lifestyle

5x populaire boeken op TikTok die jij sowieso wilt lezen

Booktok is hét onderdeel van TikTok waar je nieuwe boeken kunt ontdekken. Superhandig, zeker als je meer wilt lezen! Dit zijn 5 populaire TikTok boeken die je sowieso wilt lezen. 

TikTok boeken #1: De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo – Taylor Jenkins Reid
Hollywood in de jaren ’60? Yes please! De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo speelt zich hierin af en gaat over filmicoon Evelyn die op 79-jarige leeftijd schandalen te onthullen. In het luxueuze New Yorkse appartement van Evelyn luistert journaliste Monique gefascineerd naar haar verhalen Over het begin van haar carrière in de jaren vijftig wanneer ze naar Los Angeles trekt, tot aan haar onverwachte besluit om de spotlights de rug toe te keren in de jaren tachtig. De band tussen de twee vrouwen wordt steeds sterker, en naarmate het verhaal het einde nadert, wordt duidelijk dat Evelyns leven op tragische en onomkeerbare wijze samenkomt met dat van Monique.

Hier bestel het dit TikTok boek in het Nederlands of in het Engelsbooktok tiktok boeken populair
TikTok boeken #2: Nooit Meer – Colleen Hoover
Als er een auteur populair is op TikTok, dan is het Colleen Hoover wel. Vooral haar roman It Ends With Us (Nooit Meer in het Nederlands) wordt onwijs veel gelezen. En wij snappen wel waarom, want dit romantische boek heb je in no-time uit omdat het zó meeslepend is. In dit boek van Colleen Hoover volg je Lily die verliefd wordt op neurochirurg Ryle. De opbloeiende nieuwe relatie met Kyle brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. 

Hier bestel het dit TikTok boek in het Nederlands of in het Engels 

booktok tiktok boeken populair
TikTok boeken #3: Rood, wit & koningsblauw – Casey Mcquiston

Zoek je een grappig en romantisch boek? Dan moet je Rood, wit & koningsblauw hebben. Zéker als je fan bent van The Crown of Young Royals. Dit boek gaat namelijk over het Koningshuis, maar dan wel met een modern tintje. Alex is namelijk de zoon van de Amerikaanse president en Henry een Britse prins. Ze groeien steeds meer naar elkaar toe, maar kunnen ze ondanks alle drama en hun reputatie verliefd op elkaar worden? 

Hier bestel het dit TikTok boek in het Nederlands of in het Engels

booktok tiktok boeken populair

TikTok boeken #4: Middernachtbibliotheek – Matt Haig
Matt Haig is heel populair in Engeland, maar in Nederland nog niet. Maar nu Middernachtbibliotheek populair is op TikTok, komt daar misschien wel verandering in! Dit boek van Matt Haig gaat over Nora, die overweldigd is door het leven en bang is dat ze de verkeerde keuzes heeft gemaakt. Als ze terecht komt op een plek tussen leven en dood krijgt ze de kans om verschillende levens te leiden. En dan blijkt haar eigen leven eigenlijk helemaal niet zo teleurstellend.

Hier bestel het dit TikTok boek in het Nederlands of in het Engels
booktok tiktok boeken populair
TikTok boeken #5: Op het einde gaan ze allebei dood – Adam Silvera

De laatste in dit lijstje populaire TikTok boeken is Op het einde gaan ze allebei dood. Alleen door de titel wil je dit boek al oppakken, right? Dit boek gaat over Mateo en Rufus. Iets na middernacht krijgt Mateo een telefoontje. Het is Death-Cast, de organisatie die mensen inlicht dat ze binnen 24 uur zullen sterven. Ook Rufus wordt gebeld. De twee kennen elkaar niet, maar sluiten vriendschap tijdens hun End Day. Ze beslissen samen nog een laatste avontuur te beleven, een onvergetelijke dag die hun beider levens voor altijd zal veranderen. Maar maak je geen illusies: op het einde gaan ze allebei dood.

Hier bestel het dit TikTok boek in het Nederlands of in het Engels

booktok tiktok boeken populair

Beeld: iStock