8 boeken om met je hoofd op vakantie te gaan

Lifestyle door Girlscene redactie

Hagelwitte stranden, verre reizen, stedentripjes... Vakanties zitten er op dit moment helaas even niet in. Super balen, maar juist daarom is het fijn om even te ontsnappen aan al dat thuiszitten. Hoe heerlijk is het dan om je in gedachten te laten meevoeren naar een andere bestemming? Chicklit zet 8 feelgood boeken waar je gegarandeerd vakantie vibes van krijgt voor je op een rijtje. Lees je mee?

8 boeken om met je hoofd op vakantie te gaan

1. Vakantievlinders – Vannessa Thuyns

In deze roman van Vannessa Thuyns vind je maar liefst 3 vakantieverhalen, die zich afspelen op het Nederlandse eiland Vlieland, in het bella Italiaanse Napels en in het winterse Tirol. Voor ieder wat wils dus. Vakantievlinders gegarandeerd!

2. Kwetsbaar verliefd – Lianne Reijntjes

Kwetsbaar verliefd is de zomerse debuutroman van Lianne Reijntjes. Het verhaal gaat over Gia, die de hele zomer in het vakantiehuis van haar vader in Barcelona trekt. Daar wordt ze geheel onverwachts verliefd op niet een sexy Spanjaard, maar een oer-Hollandse student. Een zomerse feelgood waarbij je tijdens het lezen de zon bijna vóelt en de tapas bijna próeft... 

3. Leef, Lach, Loch – Vanessa Gerrits

In ‘Leef, Lach, Loch’ van Vanessa Gerrits gaat Esme geheel tegen de verwachtingen in niet stage lopen op een zonnige bestemming, maar in het regenachtige Schotland, bij het meer van Loch Ness. Maar eenmaal daar blijkt dat plaatsje, met de herbergier, toch wel heel leuk… De ideale roman voor als je zin hebt in Schotse sferen in plaats van alleen maar zonbestemmingen. En al helemaal leuk: dit is het eerste deel van een serie!

4. Nee heb je – Charlotte de Monchy

Boeken van Charlotte de Monchy staan garant voor buitenlandse droombestemmingen en romantische plekjes! In ‘Nee heb je’ gaat Bobbie voor een bedrijfsklus naar Bali, waar ze meteen haar vervreemde zus kan bezoeken. Maar daar zit haar zus helemaal niet op te wachten. En die bedrijfsklus pakt ook anders uit dan verwacht... Een hartverwarmende feelgood op een prachtige vakantiebestemming.

5. Café Zon en Zee – Jenny Colgan

‘Café Zon en Zee’ van Jenny Colgan is het eerste deel van een serie. Je maakt kennis met het Schotse eiland Mure, een eiland waar je van zult houden! Flora Mackenzie vertrekt naar haar geboorteplaats op het eiland Mure, waar ze al jaren niet meer is geweest. En vindt zichzelf, het eiland en de liefde terug. Schotse sferen om bij weg te dromen!

6. Zomerdromen – Diverse auteurs

Zomerdromen is een zomerse verhalenbundel met o.a. Vanessa Gerrits en Lianne Reijntjes, waarin je verschillende vakantiebestemmingen ervaart. Een roadtrip door Amerika, het hotte Ibiza, De mooie stranden van Aruba... Je zult je geen moment vervelen met deze vijftien zomerse korte verhalen!

7. Zomerster – Wendy Louise

Zomerster van Wendy Louise is een mustread voor als je van Spaanse bestemmingen houdt! Mandy vertrekt naar Mallorca om daar hotelentertainer –animadora– te worden en beleeft mooie avonturen, ontmoet vrienden voor het leven en wordt hopeloos verliefd. Helemaal leuk: het tweede deel speelt zich af op Lanzarote en in het slotdeel gaan de animadoras weer terug naar Mallorca. Voor het echte Spanje-gevoel!

8. Alles volgens plan – Myra Slot

Myra Slot schreef met ‘Alles volgens plan’ het ultieme roadtripverhaal. Nora is normaal gesproken gewend aan haar normale leventje en niet zo van de verrassingen. Maar een roadtrip door Europa, die ze haar oma beloofd had, verandert alles. De mooie bestemmingen en de liefde die op haar pad komt zorgen voor een reis die ze nooit zal vergeten!