Lifestyle

TikTok trend alert! BookTok is de nieuwste plek om jouw favoriete leesvoer te delen

Kan jij jezelf ook helemaal verliezen in een boek? Dan is deze nieuwe TikTok gemaakt voor jou! Onder de hashtag BookTok delen TikTokkers hun favoriete leesvoer. De trend begint zo populair te worden dat de Nederlandse boekenwinkels het beginnen te merken. Wil jij meer weten over BookTok? Lees dan snel verder!

#BookTok is de nieuwste TikTok trend

Ben jij een echte boekenworm? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Met de hashtag BookTok delen jongeren hun favoriete leesvoer. Tot nu toe zijn het vooral Engelse en Amerikaanse boeken, maar ook in Nederland wordt de hashtag steeds populairder. Sommige boeken worden zo vaak gepromoot dat het echte TikTokboeken zijn geworden. Deze gaan als warme broodjes over de toonbank. Wil jij weten welke boeken dat zijn en welke BookTokkers jij moet volgen? Dit hebben wij allemaal voor jou uitgezocht!

#Booktok

Wat vind je dan allemaal onder #Booktok? Dat zijn heel veel verschillende TikTokkers (vooral meiden) die vertellen over hun favoriete boeken. Ze vertellen wat over het plot, de schrijfstijl en ze delen hun mening. Sommige meiden delen zelfs hun favoriete quote. De TikToks worden honderdduizenden keren bekeken en de hashtag is zo hip dat er miljoenen keren op wordt gezocht. Dit is heaven voor de echte boekenfanaat!

via GIPHY

Booktokkers

Natuurlijk zijn er geen BookToks zonder echte Booktokkers. Dit zijn de creators die de specifieke TikToks maken. De hashtag is vooral heel populair in Engeland en Amerika. BookTokkers als Bianca Lambert, Abby’s Books en Cait’s Books zijn zeker jouw follow waard! Ben jij meer van de Nederlandstalige boeken? Dan zijn Nova Bunte en Soraya Riem super leuk. #BoekTok is nog niet zo heel groot, maar volgens Soraya gaat hier snel verandering in komen. “TikTok is in Nederland echt laat begonnen. Het moet gewoon nog een beetje ontdekt worden. Oudere mensen hebben ook nog zoiets van: dat is toch die app waarop je dansjes doet? Momenteel hebben Instagrammers meer invloed in de uitgeverswereld, maar ik denk wel dat #BoekTok populairder gaat worden”, vertelt ze aan het Parool.

TikTokboeken

Welke boeken worden er dan aanbevolen? Dat zijn er super veel, maar wij hebben de populairste TikTokboeken voor jou op een rijtje gezet!

– They Both Die at the End, Adam Silvera
– The Midnight Library/Middernachtbibliotheek, Matt Haig
– The Song of Achilles/Een Lied voor Achilles, Madeline Miller
– Shadow and Bone, Leigh Bardugo
– Red, White and Royal Blue/Rood Wit en Koningsblauw, Casey McQuiston
– The Invisible Life of Addie Larue, V.E. Schwab
– The House in the Cerulean Sea, TJ Klune

Ben jij benieuwd naar onze boekentips? Lees dan ook:
– Zomerlezen: boeken die zich afspelen in Frankrijk (en die je sowieso wilt lezen)
– De fijnste boeken om deze zomer te lezen op het strand
– Deze 3 boeken over Black Lives Matter zijn zeker het lezen waard

Bron: Parool.nlBeeld: unsplash: lorencia Viadana

Must reads 👀