Food

Op het lijstje: 10x vegan snoep dat je gewoon bij de supermarkt kunt kopen

In de supermarkt vind je steeds meer verrassende vegan producten. Je wist vast al dat Oreo’s vegan zijn en dat er veel vegan snacks te vinden zijn in het vriesvak. Maar ook veel soorten snoep zijn vegan! Dit zijn 10 soorten vegan snoep om op je boodschappenlijstje te zetten.

Vegan snoep #1 – De zure matten van Katja
Ben je vegan of heb je een vegan vriendin? Dan is het handig om te weten dat bijna al het snoep van Katja veganistisch is. En deze zure matjes in de smaken aardbei, appel, banaan en cassis wil je de volgende keer in de supermarkt zeker in je mandje gooien. Yum!

vegan snoep

Vegan snoep #2 – Autodrop
De winegums die half een fruitige smaak hebben en half drop zijn en die je vroeger in de bus at tijdens je schoolreisje? Hartstikke vegan inmiddels. Lekker! Wel even letten op het groene bordje op de verpakking, want niet alle soorten zijn volledig vegan.

vegan snoep

Vegan snoep #3 – De zachte hartjes van Albert Heijn
Deze zachte hartjes zijn, net als veel snoep van het huismerk van Albert Heijn, ook vegan. En ze zijn ook nog eens suikervrij! Fijn voor een romantisch avondje thuis met je lover.
vegan snoep

Vegan snoep #4 – De tumtums van Albert Heijn
Nog meer suikervrij én vegan snoep: deze tumtummetjes van AH huismerk. Meer tips nodig voor suikervrij eten? Met deze tips kun je suiker minder binnenkrijgen.
vegan snoep

Vegan snoep #5 – Snoepkrijtjes van Albert Heijn
Ook de klassieke snoepkrijtjes zijn nu helemaal vegan. Kom maar door met deze zachte dropsnoepjes met een knapperig mintlaagje! 
vegan snoep

Vegan snoep #6 – Aardbeienveters van Katja
Je kent vast de dropveters wel, maar wist je dat er ook aardbeienveters zijn? Deze van Katja zijn vegan en kun je met een gerust hart meenemen omdat ze helemaal natuurlijk zijn.
vegan snoep

Vegan snoep #7 – Napoleon
Ook Napoleon is vegan! Deze zwart-witte dropballetjes zijn er in verschillende smaken, maar met de versie hieronder zit je sowieso goed. Tip: check of er een ‘V’ van vegan op de verpakking staat. 
vegan snoep

Vegan snoep #8 – Chupa Chups lolly’s
Ken je dit snoep van vroeger nog? Daar horen natuurlijk ook lolly’s bij. Gelukkig zijn Chupa Chups een van de soorten lolly’s die veganistisch zijn. Dit zakje met lolly’s in de smaken kers, appel, framboos en sinaasappel wil je sowieso weer eens proberen.
vegan snoep

Vegan snoep #9 – Salmiak lolly’s van Look-O-Look
Als je liever voor de droplolly’s gaat, kan dat ook vegan. De salmiakknotsen van Look-O-Look mogen namelijk ook in dit lijstje vol vegan snoep. We like!
vegan snoep

Vegan snoep #10 – Drop van Oldtimers
Veel soorten drop kun je ook gewoon eten als veganist. Een daarvan is de ruitjesdrop van Oldtimers, maar er zijn veel meer zoete en zoute dropsoorten die inmiddels vegan zijn.
vegan snoep

Bron: Albert HeijnBeeld: iStock, Albert Heijn

Must reads 👀