Food

Proost: 10x vegan wijn die je gewoon bij de supermarkt kunt kopen

Een gezellige vriendinnenavond met de meiden? Daar hoort natuurlijk een lekker drankje bij, bijvoorbeeld vegan wijn. Dit zijn 10 soorten vegan wijn die je gewoon in de supermarkt kunt kopen.

Vegan wijn #1 – Slurp! Chardonnay 
Chardonnay is eigenlijk altijd goed, right? Deze droge witte wijn is prima voor bij het avondeten met vriendinnen of voor de borrel daarna. En: onder de vijf euro, dus heel studentproof. 

Te koop bij Albert Heijn
vegan wijn
 

Vegan wijn #2 – La Tulipe Sauvignon Blanc
Liever geen Chardonnay maar een Sauvignon Blanc? Ook hier is een soort vegan wijn van! Een lekker fruitig en droog wit wijntje.

Te koop bij Albert Heijn 

vegan wijn

Vegan wijn #3 – B-Liv – Sauvignon Blanc
Een andere Sauvignon Blanc die naast vegan ook nog eens biologisch is, is deze van B-Liv. Deze vegan wijn komt uit Chili en is lekker droog en fruitig van smaak. We like! Nog een lekker borrelplankje erbij en klaar ben je.

Te koop bij Jumbo

vegan wijn jumbo

Vegan wijn #4 – Saint Louis de Provence Rosé
Houden je beste vriendinnen en jij meer van rosé? Ook daar zijn vegan versies van, jawel. Lekker voor bij een salade of een andere luchtige maaltijd en in de zomer perfect om frozé mee te maken. Proost!

Te koop bij Albert Heijn

vegan rosé

Vegan wijn #5 – Neleman Tempranillo Rosé
Nog een vegan rosé die je kunt proberen is deze van Neleman. Deze Spaanse wijn is zoet en heel fruitig en komt uit Valencia. Fijn voor een Spaans avondje met de meiden (inclusief paella!)

Te koop bij Jumbo

vegan rosé

Vegan wijn #6 – Solatio Vino Frizzante Prosecco DOC
Van witte wijn en rosé naar prosecco. Prosecco is er namelijk ook in vegan-versie, hoe fijn is dat? Zo kun je fijn bubbels drinken met je vegan vriendin als je iets te vieren hebt. (Of prosecco pong spelen… kan ook)

Te koop bij Albert Heijn

vegan prosecco vegan wijn

Vegan wijn #7 – AH Excellent Selectie prosecco doc
Nog meer prosecco! In de zomer maak je met deze wijn natuurlijk prosecco ijslolly’s, maar deze vegan prosecco is ook prima te drinken in het najaar. Lekker bij een lunch of een borrelplankje. Of bij een van deze vegan recepten.

Te koop bij Albert Heijn

vegan wijn

Vegan wijn #8 – Mesta Organic Tempranillo
Door naar vegan rode wijn. In het najaar, en zeker met kerst, drinken de meeste mensen liever rode wijn dan witte wijn. Met deze vegan wijn zit je in ieder geval helemaal goed.

Te koop bij Albert Heijn

vegan wijn

Vegan wijn #9 – Fat Bastard Merlot
Fat Bastard, say what?! Ja, deze wijn met een grappige naam is ook helemaal vegan. Een fijne merlot met een beetje een vanillesmaak. Lekker als je van een wat zoetere vegan wijn houdt of niet vaak rode wijn drinkt, maar het wel wilt proberen. En anders kun je altijd nog voor rode wijn thee gaan, natuurlijk.

Te koop bij Albert Heijn
vegan wijn

Vegan wijn #10 – La Tulipe Merlot
De laatste vegan wijn in het lijstje is deze rode wijn uit Frankrijk. Een volfruitige, middelzware rode wijn die perfect is voor bij het avondeten. Bijvoorbeeld bij een van deze recepten met pompoen voor de herfst.

Te koop bij Albert Heijn

vegan wijn

Bron: AH.nl, Jumbo.nlBeeld: KoolShooters via Pexels

Must reads 👀