Food

Snack o'clock: de lekkerste borrelplank maken doe je zo

Wil je zelf een borrelplank maken maar weet je niet zo goed wat je hiervoor allemaal moet hebben? Wij helpen je! We hebben hieronder wat producten staan zodat jij een borrelplank maken voor jou piece of cake is.

Borrelplank maken met vlees

Een borrelplank maken met heel veel vlees? Dan moet je deze ingrediënten in huis halen:

♥100 gram serranoham of prosciutto
♥100 gram spianata romana
♥1 ossenworst van ongeveer 200 gram
♥100 gram coppa
♥100 gram chorizo
♥1 fuetworstje
♥100 gram filet americain
♥250 gram peppadews
♥150 gram olijven
♥100 gram truffelmayonaise
♥100 gram verse pesto
♥1 stokbrood

Een borrelplank maken met deze ingrediënten? Dat moet wel lukken denken we. Haal alles uit de bakjes of verpakking en leg het neer op een mooie plank. Eventueel kun je er nog aparte sausjes zoals cocktailsaus bij doen als je daarvan houdt.

Borrelplank-maken

Borrelplank maken met veel vis

Ben jij een echte visliefhebber? Dan is deze plank zo op bij jou aangezien hier veel vis op zit. Yum! Wat heb je allemaal nodig?

♥100 gram gerookte zalm
♥100 gram gerookte paling
♥100 gram gerookte makreel
♥150 gram Hollandse garnalen
♥1 keer recept makreelsalade
♥1 keer recept tonijnsalade
♥1 vers landbrood
♥1 citroen
♥2 rode uien
♥2 theelepels kappertjes
♥20 cornichons (mini-augurkjes)
♥Een paar takjes dille
♥Een paar takjes peterselie
♥Peper en zout

Let wel op bij de vis dat je de graatjes er van tevoren even uit haalt. Leg de vis een beetje schuin op de plank en leg er stokjes of vorkjes bij, aangezien vis heel erg goed blijft ruiken aan je handen :-).

Borrelplank maken op Italiaanse wijze

Hou je van de Italiaanse cultuur en dan vooral het eten? Dan is deze plank iets voor jou. Wat heb je hiervoor allemaal nodig?

♥ 125 gram mini-mozzarellabolletjes
♥ 7½ gram verse basilicum
♥ 200 gram snoeptomaatjes
♥ 100 gram sweet piquanté peppers
♥ 150 gram nocellara olijven
♥ 70 gram parmaham
♥ 70 gram venkelsalami
♥ 80 gram mortadella con pistacchio
♥ 40 gram rucola
♥ 1 eetlepel (olijf)olie

Scheur grotere basilicumblaadjes in kleinere stukjes. Rijg de mozzarellabolletjes, basilicumblaadjes en snoeptomaatjes aan de partyprikkers. Doe de prikkers in een kommetje en zet op de plank. Leg de sweet peppers op een borrelplank. Doe de olijven in een kommetje en zet op de plank. Leg de verschillende vleeswaren er bij.

Garneer de borrelplank met de rucola en besprenkel met de olie. Zet de kommetjes met olijven en mozzarella-basilicum-tomaatspiesjes erbij of erop. Nu is het net of je in het mooie Italië bent!

Italy

Borrelplank maken vegetarisch

Een vegetarische borrelplank maken? Hier word je blij van. Het ziet er niet alleen lekker uit als het zo allemaal bij elkaar ligt, maar het smaakt ook nog eens heel erg goed. Wat heb je allemaal nodig?

♥1 ronde camembert in een doosje van 250 gram
♥1 zak vegetarische bitterballen (ik gebruikte de nieuwe van Kwekkeboom)
♥2 eetlepels truffelmayonaise
♥1 theelepel dijonmosterd
♥1 theelepel dijonmosterd ancienne (grof)
♥150 gram bietjes-geitenkaasspread
♥300 gram snoepgroente paprika’s
♥100 gram roomkaas
♥150 gram kleine champignons
♥2 tenen knoflook
♥1 kleine sjalot
♥1 landbrood
♥Olijven
♥Bakje gemengde noten
♥Een tros druiven
♥Een klontje roomboter om in te bakken

Verwarm de over voor op 200 graden. Verwijder de plastic verpakking van de camembert. Leg de camembert terug in het houten doosje. Snijd de camembert kruislings in. Zet de camembert in de oven en bak 10 minuten. De camembert is klaar als de binnenkant helemaal gesmolten is.

Begin met het maken van de knoflook champignons. Pers de tenen knoflook en versnipper de sjalot. Smelt de roomboter in een koekenpan. Doe de knoflook en de sjalot in de pan en bak tot het glazig wordt. Voeg de champignons toe en bak even mee. Maak af met peper, en een beetje fijngehakte peterselie.

Snijd de snoeppaprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika met roomkaas en bestrooi met peper en zout.

Doe de hummus is een mooi glas. Zet de reepjes rauwkost rechtop in de hummus.

Maak de bitterballen klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de mosterd- en de truffelmayonaise met elkaar. Doe de mosterd-truffelmayonaise in een mooi glaasje.

Borrelplank maken? Dat moet nu wel gaan lukken denken wij. Smakelijk!

Bron: Albert Heijn, Savory Sweets | Beeld: Unsplash
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved