Food

Hoe lekker: dit is hét recept voor vegan kwarktaart met mango

Voor alle vegans (en niet vegans) onder ons: we hebben weer een nieuw taart recept voor je. Tijd dus om je bakkersmuts op te zetten en aan de slag te gaan met deze overheerlijke vegan kwarktaart met mango.

Vegan kwarktaart recept

We weten allemaal dat gewone kwarktaart (zeker als je ‘m zelf maakt) ontzettend lekker is. Na het maken van deze vegan kwarktaart ben je sowieso helemaal om, want bij alleen al het lezen van het recept loopt het water ons in de mond. Read on. 

Dit heb je nodig:
Voor een taart voor 10 personen.

★ 150 gram dadels
★ 130 gram havermout
★ 20 gram kokos
★ 2 eetlepels margarine
★ 4 eetlepels agavesiroop
★ Een snufje kaneel
★ 750 gram plantaardige kwark
★ 2 mango’s
★ Het sap van een halve limoen
★ 1 theelepel vanille extract
★ 8 gram agar agar
★ springvorm van ongeveer 22 centimeter

Dit is het recept voor de vegan kwarktaart:

1. Verwarm de oven voor op 170 graden. De dadels doe je in een bakje en laat je ongeveer 10 minuten weken in lauwwarm water. 

2. Dan begin je aan de bodem: voeg de havermout, de kokos, de margarine, twee (let op: niet vier) eetlepels agavesiroop en de kaneel samen in één kom. Wanneer de dadels ook klaar zijn kun je deze ook aan de mix toevoegen. Maal alle ingrediënten fijn. 

3. Bedek dan de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem. Druk alles goed aan, zodat het stevig vastzit. Bak de bodem voor 15 minuten af in de oven. Laat ‘m goed afkoelen. 

4. Terwijl je bodem in de oven staat, kun je aan de slag met de vulling. Snijd als eerste de mango’s in stukjes en voeg deze toe aan een kom of de keukenmachine. Samen met de twee overige eetlepels agavesiroop en de limoensap maal je dit fijn. 

5. Van het mangomengsel moet je drie eetlepels even apart houden. Voeg dan de plantaardige kwark en vanille toe en meng dit samen tot één mooi geheel. 

6. Dan ga je aan de slag met de agar agar. Doe dit in een pan samen met een scheut water. Verwarm de pan en bak het voor ongeveer één minuut aan. Blijf goed roeren! Dan is het tijd om stukje bij beetje het kwarkmengsel toe te voegen. Blijf nog steeds goed doorroeren met een garde, zodat je geen klontjes krijgt. 

7. Breng je mengsel uiteindelijk aan de kook terwijl je nog steeds (ja, echt) blijft roeren. Wanneer het kookt, haal je het van het vuur en giet je het over de goed afgekoelde bodem. 

8. Ter decoratie en gewoon voor een leuke look, schenk je het apart gehouden mangomengseltje over de bovenkant van de taart en kun je er bijvoorbeeld met een satéprikker een leuk patroontje in maken. 

9. Last but not least, voordat je kunt genieten van je zelf gemaakte vegan kwarktaart: zet je taart in de koelkast en laat het minimaal 4 uur lang opstijven. Je kunt uiteindelijk, wanneer je iedereen je taart laat proeven, het nog extra decoreren met mango, limoen en kokos. Genieten maar!

Recept voor de vegan kwarktaart is van leukerecepten.nl

recept vegan kwarktaartLees ook: 
★ Wil je proberen: zó maak je zelf de Pornstar Martini Cheesecake
★ Alle Red Velvet-lovers opgelet! Zo maak je een Red Velvet Drip cake

Bron: leukerecepten.nlBeeld: iStock, leukerecepten.nl

Must reads 👀