Food

3x de beste en lekkerste recepten om herfsttaarten te bakken

Fall is on its way en ondanks dat het straks weer een stuk grijzer, grauwer en kouder gaat worden, hebben we toch wel weer zin in alle cosy vibes. En mocht je dan aan je huis vastgekluisterd zitten, dan heb je mooi de tijd om een van deze lekkere recepten voor herfsttaarten te gaan bakken.

Recepten voor herfsttaarten bakken

#1 recept voor choco-pinda-granola herfsttaart

Dit heb je nodig:

Bodem:

★ 200 gram cacao boekweit granola
★ 100 gram pinda’s
★ 175 gram medjoul dadels, ontpit
★ 3 eetlepels gesmolten kokosboter

Laag 1:

★ 100 gram cashewnoten
★ 150 gram pindakaas
★ 100 gram medjoul dadels, ontpit
★ 60 gram gesmolten kokosboter

Laag 2: 

★ 200 gram kokoscrème (plastic verpakking)
★ 200 milliliter water
★ 100 gram cashewnoten
★ 1 theelepel vanille extract
★ 3 eetlepels rijst of agave siroop

Zo maak je de herfsttaart:

1. Neem een springvorm van 18 cm. Bekleed zowel de bodem als de zijkanten met bakpapier. Daarna kun je aan de slag met de bodem.

2. Meng alle ingrediënten voor de bodem. Verspreid de mix vervolgens over de springvorm en druk alles goed aan. Zet de vorm daarna in de koelkast.

3. Dan is het tijd voor de eerste laag. Meng ook hier alle ingrediënten samen totdat het een glad mengsel wordt. Haal de bodem vervolgens uit de koelkast, en giet de eerste laag over de bodem. Daarna moet de vorm weer in de koelkast.

4. Nu kun je de tweede laag maken. Verwarm eerst de kokoscrème met het water totdat het één mengsel wordt. Voeg daarna de crème en de ingrediënten aan elkaar toe. Zorg dat alles één glad geheel vormt. Giet deze tweede laag dan op de eerste laag.

5. Vervolgens laat je de taart minimaal 6 uur in de koelkast staan. Ter decoratie kun je wat Cacao Boekweit over de taart sprinkelen, en eventueel nog wat gesmolten pure chocolade. Happy eating. 

Recept en foto van Culy.nl

herfsttaart bakken

#2 recept voor hazelnoot herfsttaart

Dit heb je nodig:

★ 135 gram ongezouten roomboter
★ 375 gram lichte basterdsuiker
★ 225 gram zelfrijzend bakmeel
★ 3,5 eetlepel custardpoeder
★ 2 zakjes vanillesuiker
★ 250 gram hazelnoten en 50 gram voor garnering
★ 3 eieren
★ Zout
★ 1 eetlepel melk
★ Bakpapier
★ Grote glazen ovenschaal of grote springvorm

Zo maak je de herfsttaart:

1. Als eerste verwarm je de oven voor 150 graden.

2. Maal de 250 gram hazelnoten; tussen grof en fijn gehakt in. Smelt de boter in een pannetje op heel laag vuur. Roer de suiker er goed doorheen en haal het dan van het vuur.

3. Meng in een grote kom het bakmeel, custardpoeder en vanillesuiker. Giet het warme boter- en suikermengsel erbij en roer het goed door met een spatel of pollepel.

4. Voeg de gemalen hazelnoten toe, en roer dit goed door. Daarna voeg je de eieren, zout en melk erdoorheen tot het een mooi dik en glad beslag vormt.

5. Doe dan het bakpapier in de springvorm of ovenschaal en giet het beslag in de vorm. Ter decoratie kun je de overige hazelnoten in de taart drukken.

6. Bak je baksel 55 minuten in de oven op 150 graden (in het midden). Na 55 minuten prik je even in de taart om te checken of deze vanbinnen droog is. Eet smakelijk! 

Recept en foto van Culy.nl

herfsttaart bakken

#3 recept voor chocolade met gezouten pinda’s herfsttaart

Dit heb je nodig:

Voor de basis:

★ 100 gram gezouten pinda’s 
★ 200 gram bloem 
★ 100 gram boter
★ 1 eetlepel suiker 
★ 1 eidooier 
★ snuf zout 
★ 1 eetlepel water
★ springvorm

Voor de vulling: 

★ 150 gram bittere chocolade 
★ 250 ml room 
★ 50 gram boter

Zo maak je de herfsttaart:

1. Draai de pinda’s fijn in een keukenmachine. Voeg bloem, boter en suiker toe en mix alles door elkaar.

2. Voeg het water toe als er een kruimelig deeg is ontstaan, dan wordt het een mooie bal deeg. Kneed die nog even door, wikkel in folie en leg het 15 minuten in de koelkast.

3. Doe dan het bakpapier in de springvorm. Vet de zijkanten goed in en bestrooi die met bloem. Rol het deeg uit en bekleed de bodem en zijkant van de springvorm ermee tot zo’n 6 cm hoog.

4. Vul de vorm met een steunvulling van gedroogde bonen en bak de bodem 20 minuten af op 180 graden. Verwijder de steunvulling en bak nog 10 minuten. Laat de bodem afkoelen.

5. Smelt de chocolade en room tot een glad mengsel. Klop met een garde de boter door. Giet het mengsel dan in de bodem. Laat de chocoladetaart 3 uur afkoelen. Eventueel kun je hem serveren met wat schaafsel van chocolade en wat gezouten pinda’s. Enjoy!

Recept en foto van Culy.nl

herfsttaart bakken

Bron: culy.nlBeeld: iStock

Must reads 👀