Lifestyle

Sorry wat? Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 werknemers graag naakt thuiswerkt

Sinds de lockdown zijn we met ons werk allemaal wat luier geworden: vijf minuten voor werktijd je bed uit rollen, met je slaaphoofd achter je bureau zitten, je niet klaarmaken voor je begint, je kent het wel. Maar blijkbaar nemen een heel aantal mensen dat ‘niet klaarmaken’ wel heel serieus. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat 1 op de 10 werknemers graag naakt thuiswerkt. Excuse us? 

Naakt thuiswerken

Ondanks dat zo’n lockdown – waarin je letterlijk aan je huis vastgekluisterd zit – vreselijk is, bracht het ons ook heel wat gemakken. Kaspersky deed een onderzoek naar wat ongeveer 8000 MKB-werknemers nu precies het fijnste vonden aan de lockdown en het thuiswerken. Shock: zo’n 11% (!) gaf aan graag naakt thuis te werken. Ehm…

Inspiratie nodig voor je thuiswerkplek?

Guilty pleasures

Niet dat we judgen hoor, maar we vragen ons wél af hoe dat precies in zijn werking gaat. Ben je dan naked-naked? Of betekent het dat je gewoon in je ondergoed achter je laptop zit? Guess we’ll never know. Maar dat naakt thuiswerken is volgens het onderzoek niet de enige guilty pleasure die deze 8000 medewerkers hadden. 

Bingewatchen

48% gaf namelijk aan het fijn te vinden om in chille kleding te werken, wat we natuurlijk volledig snappen. Want: guilty as charged. Voor 36% van de werknemers werd het ‘uitslapen’ voor je begint met werken ook niet echt ervaren als een probleem. 23% is onder werktijd ook lekker op Netflix aan het bingewatchen en 8% vindt het heel fijn om minder vaak te hoeven douchen. 

Safety first

Als je nu helemaal enthousiast bent geworden om vanaf maandag ook eens naakt te gaan thuiswerken, denk dan wel goed aan je veiligheid (en aan je buren). Een webcam-cover is je beste vriend en dichte gordijnen ook. 

Lees ook:
Deze uitspraken bewijzen dat we écht niet meer naar kantoor willen
Interesting: volgens onderzoek is dit het beste aantal uur om per dag te werken

Bron: workjuice.nl, KasperskyBeeld: iStock