Lifestyle

Checklist: dit zijn de 8 kenmerken van een goede relatie

Als je een relatie hebt met iemand, kun je af en toe best onzeker zijn. Gaat het nog wel goed tussen jullie? Dit zijn de 8 kenmerken van een goede relatie waardoor je niet meer hoeft te twijfelen of het wel goed zit tussen je lover en jou. 

♥ Kenmerken van een goede relatie #1 – Je zegt gemakkelijk ‘sorry’ en ‘dankjewel’ tegen elkaar
Het zijn de simpele dingen in een relatie die ervoor zorgen dat je weet dat het goed zit. Een van de kenmerken van een goede relatie is dan ook dat jullie ‘sorry’ en ‘dankjewel’ tegen elkaar zeggen als dat nodig is. Elkaar vergeven voor kleine dingen en bedanken als iemand iets liefs heeft gedaan is namelijk superbelangrijk. 

♥ Kenmerken van een goede relatie #2 – Je kent elkaars triggers en houdt daar rekening mee
Misschien heb je last van angsten of zijn er andere dingen waar je partner rekening mee moet houden. Als je een goede relatie hebt met elkaar, checken jullie af en toe bij elkaar of het nog oké is. 

♥ Kenmerken van een goede relatie #3 – Jullie vragen aan elkaar ‘wat kan ik doen om je te helpen?’
Niet alleen de leukste momenten maak je samen mee, ook de minder fijne momenten. Vraag je wel eens ‘wat kan ik doen om je te helpen?’ aan je partner of doet hij/zij dat bij jou? Dan is het 100% oké tussen jullie. Om elkaar geven is namelijk alles in een relatie, zelfs als je nare momenten meemaakt.

♥ Kenmerken van een goede relatie #4 – Geweld in jullie relatie of heftige ruzies zijn er niet
Het is cliché, maar een goede relatie houdt natuurlijk ook in dat er geen geweld wordt gebruikt of er hele heftige ruzies zijn. Een meningsverschil is helemaal oké, je kan het nooit over alles eens zijn, maar geweld en ruzies die uit de hand lopen zijn not done. Zit je in een moeilijke situatie? Lees dan hier wat je moet doen bij huiselijk geweld.

♥ Kenmerken van een goede relatie #5 – Je voelt je helemaal op je gemak bij elkaar 
Je hoeft je nooit anders voor te doen dan je bent. Als je bij hem of haar bent voel je je helemaal op je gemak en kun je jezelf zijn. Ook je mindere kanten of rare gewoontes worden geaccepteerd.

♥ Kenmerken van een goede relatie #6 – Jullie houden elkaar niet verantwoordelijk voor elkaars geluk
In een relatie kun je heel erg in elkaar opgaan. Dat is natuurlijk fijn, maar zorg er ook voor dat je een eigen leven blijft houden. Een van de kenmerken van een goede relatie is namelijk dat je elkaar niet verantwoordelijk houdt voor elkaars geluk. Juichen jullie elkaar toe in jullie carrière en andere levenskeuzes? Dan weet je dat het goed zit.

♥ Kenmerken van een goede relatie #7 – Ondanks dat een relatie elke dag ‘werken’ is, voelt het nog steeds comfortabel tussen jullie twee
Als je een lange relatie hebt of hebt gehad weet je dat het hard werken is. Je moet moeite voor elkaar doen en zorgen dat het fijn blijft tussen jullie twee. Bij een goede relatie voelt het ondanks dat nog steeds comfortabel, omdat jullie daar met elkaar over praten en moeite doen.

♥ Kenmerken van een goede relatie #8 – Je voelt je op je gemak en veilig bij hem of haar
Misschien wel allerbelangrijkste in een relatie is dat je je op je gemak voelt. Bij hem of haar voel je je altijd veilig en nooit heel gespannen of bang. Als je wel minder lekker in je vel zit, stelt de ander je op je gemak zodat het snel weer beter gaat.

 
Bron: selfworkcoBeeld: Pexels