Lifestyle

Twijfel jij of je klaar bent voor de eerste keer seks? Doe dan snel deze test

De eerste keer seks is spannend voor iedereen. Gaat het pijn doen? Doe ik iets fout? Doe is het met de juiste persoon? Dit zijn vragen die iedere vrouw heeft voordat ze aan seks begint. Wil jij seks, maar twijfel je nog? Beantwoord dan snel deze vragen!

Test: Ben jij klaar voor seks?

Iedereen droomt van een perfecte eerste keer, maar helaas gaat het nooit helemaal zoals gepland. Denk jij na om seks te hebben? Beantwoord deze vragen om er achter te komen!

1. Voel jij je vertrouwd bij de ander?

Seks begint bij vertrouwen. Voel jij je helemaal veilig bij je partner? Zo niet dan moeten jullie hier eerst aan werken voordat je aan seks begint. Jullie zijn tijdens een vrijpartij super kwetsbaar naar elkaar en daarvoor moeten jullie je elkaar 100% vertrouwen. 

2. Voel jij je goed in je eigen lichaam?

Stap twee is zelfverzekerdheid. Het is helemaal prima dat jij onzeker bent over je curves, of over die ene vetrol (die jouw partner vast niet ziet). Maar als je zo onzeker bent dat jij je shirt niet uit durft te trekken dan is het goed om eerst aan je zelfvertrouwen te werken. Hoe zelfverzekerder je bent hoe beter jij kunt genieten in bed.

3. Gebruiken jullie anticonceptie?

Wil jij (nog) geen babymama worden? Dan is het verstandig om over anticonceptie na te denken. Er zijn veel verschillende soorten anticonceptie. Bijvoorbeeld een condoom, de pil of een spiraaltje. Natuurlijk is dit niet nodig als je seks wil met een vrouw!

via GIPHY

4. Is er een plek waar jullie ongestoord samen kunnen zijn?

Niets is vervelender dan gestoord worden tijdens een vrijpartij. Al helemaal als het de allereerste is! Zorg ervoor dat er een plek is (het  liefst een bed) waar jij en je lover ongestoord jullie ding kunnen doen.

5. Heb je er zin in?

Zie jij op tegen seks? Dan is het een heel slecht plan om met iemand het bed te delen. Als je geen seks wil dan hoef je dat absoluut niet te doen! Pas wanneer jij het wil en er zin in hebt ben je klaar voor seks.

6. Kan jij je grenzen aangeven?

Natuurlijk ga je er vanuit dat jouw bedpartner niets doet wat jij niet wil. Maar als jouw lover toch een experimentje wil doen moet jij goed je grenzen aan kunnen geven. Communication is the key!

Heb jij al deze vragen beantwoord met ja? Dan ben jij helemaal ready voor jouw eerste keer. Have fun and be safe!

via GIPHY

Wil jij meer tips? Lees dan ook:
– Deze 8 dingen heb jij niet geleerd tijdens seksuele voorlichting, maar moet je wel weten
– Sexy time: met deze tips word jij sowieso zelfverzekerd in bed

Beeld: istock