Lifestyle

Deze 8 dingen heb jij niet geleerd tijdens seksuele voorlichting, maar moet je wel weten

2

Eerlijk is eerlijk, tijdens seksuele voorlichting heb je waarschijnlijk alleen de simpele basis geleerd. Meer dan twee lesuren zijn er waarschijnlijk niet eens aan besteed. De leraar vond het awkward, en jij ook. Seksuele voorlichting is veel meer dan alleen een penis en een vagina, of informatie over anticonceptie. Hoe beter je op de hoogte bent, des te beter de keuzes zijn die je maakt!

De meeste middelbare scholen geven weinig tot geen seksuele voorlichting. De lessen die ze geven gaan over voortplanting en anticonceptie, zo moet je bijvoorbeeld een condoom om een dildo heen doen zodat je kunt oefenen. Seks is veel meer dan dat. Hieronder vind je acht dingen die je óók moet weten over seks.

1. Je mag altijd NEE zeggen

We beginnen met misschien wel de belangrijkste. Jij bepaalt te allen tijde wat er gebeurt, doe niets waar jij je (nog) niet goed bij voelt. Ook al is het moment zo dichtbij, ook al ben je allang ‘verder’ gegaan, ook al hebben jullie al een keer seks gehad; ‘Nee’ is ook een antwoord! Je hoeft je nooit verplicht te voelen om iets te doen waar jij op dat moment geen behoefte aan hebt.

2. Het is normaal om interesse in seks te hebben – of niet.

Er bestaat geen vaste leeftijd wanneer alle meisjes interesse krijgen in seks, dit verschilt per persoon. Iedereen is verschillend op seksueel gebied. Word dus niet onzeker wanneer jij al jouw vriendinnen al over seks hoort, maar daar zelf nog totaal geen behoefte aan hebt (of andersom). Iedereen ontwikkelt zich op een ander tempo, dit is volkomen normaal!

3. Jij bepaalt zelf in hoeverre je nog maagd bent

Maagdelijkheid is geen medische diagnose, iedereen bepaalt zelf of ze nog maagd zijn of niet. Veel meiden geloven dat tijdens de eerste keer seks het maagdenvlies wordt gebroken en ze dan ontmaagd zijn. Wat veel niet weten is dat het maagdenvlies altijd al een opening heeft gehad en nooit ‘gebroken’ wordt. Wat jij verstaat onder de ontmaagding is dus helemaal aan jou. De een zal vinden dat zij al ontmaagd is wanneer zij voor het eerst een jongen heeft afgetrokken en de ander vindt pas dat ze ontmaagd is als zij geslachtsgemeenschap heeft gehad.

seks

4. Seks is meer dan geslachtsgemeenschap

De letterlijke definitie van seks is; Handelingen waarbij het geslachtsorgaan een rol speelt of waarvan je lichamelijk opgewonden van raakt. Seks is dus meer dan alleen de geslachtsgemeenschap. Orale seks, zoenen, masturberen en seks met de hand vallen allemaal onder seks. Het is belangrijk dat je dit weet zodat je eerlijk kan antwoorden wanneer ernaar gevraagd wordt, door bijvoorbeeld de dokter of de GGD.

5. De dokter oordeelt nooit

“Patiënten denken vaak dat ze iets ‘schokkends’ gaan vragen, maar ik hoor zelden een vraag die ik nog nooit heb gehoord” aldus Dr. Yamaguchi. Laat dit duidelijk zijn, een dokter oordeelt niet over jouw seksuele vragen. Je kunt met elke vraag bij de dokter terecht, daar zijn ze voor! Dokters vinden vragen over seks of jouw vagina totaal niet ongemakkelijk. Ze hebben er immers elke dag mee te maken.

6. De pil is niet altijd het beste anticonceptiemiddel

Veel meiden worden hormonaal of down wanneer ze de pil slikken. Toch blijven ze het doen omdat de pil een van de beste anticonceptiemiddelen schijnt te zijn. Reken je niet rijk als jij de pil slikt. De pil beschermd voor 99% bij perfect gebruik, dit betekent dat jij nóóit een pil mag vergeten en altijd op dezelfde tijd de pil moet slikken. Dat houdt in dat een op de tien vrouwen die de pil slikt alsnog zwanger raakt. Staar je dus niet blind op die pil, er zijn meerdere anticonceptiemiddelen mogelijk. Informeer bijvoorbeeld naar de prikpil of een spiraaltje. Wees er wel bewust van dat geen van deze anticonceptiemiddelen beschermt tegen een soa!

7. Masturberen is normaal

Masturbatie is absoluut niet alleen voor mannen, ook vrouwen masturberen. Wie heeft er ooit gezegd dat je een partner nodig hebt om seks te hebben? Jij kan het prima zelf! Ondanks dat er niet open over masturbatie gesproken wordt, doet het grootste deel van de vrouwen aan zelfbevrediging. Maar liefst 88% van de vrouwen masturbeert weleens!

8. Seks moet iets leuks zijn

Seks heb je omdat jij dat zelf wilt en omdat jij er plezier in hebt. Het moet iets zijn waar je naar uitkijkt, niet iets waar je tegenop ziet. Je doet het uiteindelijk voor jezelf en niet om jouw partner tevreden te stellen. Het is oké om geen orgasme te hebben zolang je maar lol hebt tijdens de seks. Zie jij op tegen seks omdat het pijn doet? Dan is het een goed idee om met een dokter te gaan praten.

 

Bron: seventeen.com, sense.info, soapoli-online.nl, viva.nl | Beeld: Paramount Pictures, iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 6 dagen geleden EVA LUCAS

    Hallo, seizoensgroeten aan al mijn vrienden daar, laat me weinig scheren over hoe mijn huwelijk werd hersteld met de hulp van een grote tovenaar genaamd Dr.Amiso. Ben Eva Lucas, uit Assen, Nederland. Na tien jaar trouwen begon mijn man me vreemd te gedragen, we hadden ruzie en een paar andere problemen met mijn man totdat hij uiteindelijk naar Texas verhuisde om bij een andere vrouw te zijn. Ik dacht dat mijn leven voorbij was, en dat van mijn kinderen dachten ze dat ze hun vader nooit meer zouden zien. Ik probeerde alleen maar sterk te zijn voor de kinderen, maar ik kon de pijn in mijn hart niet aan. Elke dag en nacht denk ik aan hem en wil altijd dat hij terugkomt, ik was echt verdrietig en had hulp nodig, dus ik zocht online naar hulp en vond een website die suggereerde dat Dr.Amiso iemand kon helpen die ex-geliefde snel terug had. Dus ik vond dat ik het eens moest proberen, ik nam contact met hem op en hij vertelde me wat ik moest doen en ik deed het, hij verzekerde me dat mijn man binnen 48 uur later bij me zou komen, mijn man belde me eigenlijk en zei: hij miste mij en mijn kinderen! Verrassend kwam hij die dag met enkele vrolijke cadeau-artikelen en verontschuldigde zich voor zijn fout en voor de pijn die hij mij en de kinderen opdreef. Sindsdien hebben we een belofte gedaan om de wereld deze grote tovenaar en hengelbreker van alle soorten te laten weten, allemaal dankzij Dr. Amiso, ons huwelijk is sterker dan ooit tevoren geworden. Hij is zo sterk en krachtig, Dr. Amiso is echt een door God gezonden, die ik altijd bid voor een lang leven om zijn kinderen te helpen in tijden van moeilijkheden, als u hier bent en uw man is verhuisd naar een andere vrouw. Als je wilt trouwen met de liefhebber van je keuze of gezondheid en huwelijksproblemen, gevallen van kanker of echtscheiding, baanpromotie en succes, wil je ook in de wereld worden herkend, geef niet op, geen problemen helemaal stoppen met huilen, neem nu contact op met deze krachtige wizard. Hier is haar persoonlijke e-mailadres: herbalisthome01@gmail.com

  • 1 jaar geleden PartofParty

    99% is niet 1 op de 10 maar 1 op de 100...

  1. 1