Lifestyle

Sexy time: met deze tips word jij sowieso zelfverzekerd in bed

It's sexy time! Niets fijner dan wat confidence tussen de lakens. Nieuw op dat gebied, of wil je graag wat andere dingen proberen, maar maakt dat je onzeker? We got you. Met deze tips word jij sowieso zelfverzekerd in bed. En keep in mind: alleen maar dingen doen, die jij fijn vindt. Your the 'bed boss'

Zelfverzekerd in bed 

Of het nu je eerste keer is, de eerste keer met je nieuwe lover of omdat je gewoon even iets minder confidence hebt: we got you. We zijn allemaal weleens onzeker tussen de lakens. Een sexshop bezoeken, het kiezen van een andere setting, of some self-discovery: met deze tips geven we je confidence een boost. Want seks, daar moet je vooral - lees: alleen maar - van genieten.

via GIPHY

Nieuwe lingerie

Waar word jij happy van: een kanten onderbroek, string of brazilian? Denk je bij sexy lingerie meteen aan een kanten body, you go girl. Make it spicy. Maar als je liever een katoenen onderbroek draagt, dan is dat ook helemaal prima. 

Welke vormen, stoffen en soorten passen het beste bij jouw body? Ga op onderzoek uit. Echt, als iets lekker zit, straal jij die confidence vanzelf uit. Ook belangrijk: vraag eens advies in een lingeriezaak. Vaak dragen wij girls de verkeerde bh-maat, én dat is wel zonde. 

via GIPHY

De perfecte setting 

Of het nou de eerste keer is, of met iemand anders: het blijft spannend. Denk je dat 'het' gaat gebeuren, maar ben je erg zenuwachtig? Kies dan voor je eigen, fijne setting. Steek wat kaarsjes aan (wél veilig, we willen niet letterlijk on fire staan) en kies je favoriete muziek uit.

Kook of bestel je favo dish, spuit je lekkerste luchtje op en haal vooral niet te veel scenario's in je hoofd. Je lover vindt het waarschijnlijk nét zo spannend. 

via GIPHY

Say it out loud

Schieten er duizend én één plaatjes door je hoofd, terwijl je seks hebt? Gedachtes als 'Ik moet de afwas nog doen' tot 'heb ik mijn scriptie wel gehaald', helpen je natuurlijk niet echt relaxen. Wat wel? Stay in the moment en laat letterlijk horen hoe fijn je het vindt. Schreeuw, kreun en gil het uit, oftewel: make some noise. Helpt je om in het moment te blijven. Die vieze borden staan er morgen ook nog wel. 

via GIPHY

Geef je grenzen aan

Je grenzen aangeven, is niet altijd makkelijk. Al helemaal niet in het moment zelf. Dus bedenk van tevoren wat je heel lekker vindt, maar ook: welke dingen je liever niet wil. Spreek een stopwoord af of - wanneer je hem of haar liever niets vertelt - houd de afspraak met jezelf in je achterhoofd. Als je van tevoren bedenkt wat je niet wil, wordt het ook makkelijker om deze grenzen te bewaken. 

Niet alleen zeggen wat je niet wil, maar ook wat je wél wil, helpt je om meer te genieten. Want hoe weet je lover nou waar jij het kneitertje heet van krijgt, als je het nooit vertelt?

via GIPHY

Self-exploring

Hoe weet je nou wat je lekker vindt, als je dat niet bij jezelf ontdekt? Time for some self-exploring. Ga weer voor die fijne setting, pak er wel of niet een paar speeltjes bij en ga aan de slag. Kun je niet in de mood komen? Kies dan voor een filmpje of een juicy book. Zo geef jij de volgende keer veel beter aan, op welke plekken je lover wel of niet moet zijn. You go girl! 

via GIPHY

Andere plek

Al het bovenstaande al geprobeerd, maar kun je er toch niet leker in komen? Kies dan eens voor een andere plek! Stiekem vozen in het bos, de auto of op de keukentafel geeft een heel ander soort spanning. En een boost confidence, want hé, zie jou even tiger zijn. 

En keep in mind: zolang je alles maar doet waar jij je fijn bij voelt. Gun jezelf die grenzen - want wanneer je weet dat jij er mag zijn - geeft je dat al een mega confidence boost. Ook tussen de lakens. 

via GIPHY

Ook niet onbelangrijk: anticonceptie. Wil je meer weten over hormoonvrije anticonceptie? Kijk dan even hier

Beeld: Unsplash
LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved