Beauty

Auch: wat doe je tegen een puistje aan de binnenkant van je neus?

Waarschijnlijk herken je dit wel: verschrikkelijke pijn aan je neus dat vervolgens een puistje blijkt te zijn. Uitknijpen? Dat lijkt onmogelijk. Dus, wat kun je er tegen doen?

Krabben

Ten eerste kunnen we je vertellen dat krabben aan of in je neus absoluut niet handig is. In je neus zitten veel bacteriën. Wanneer door het krabben het puistje open gaat, is er een grote kans op een infectie. En dat is niet wat je wil…

Ontsteking voorkomen

Om ervoor te zorgen dat het puistje niet gaat ontsteken of irriteren kun je wat zout in water koken. Vervolgens kun je het puistje dan voorzichtig (!) reinigen met een wattenstaafje. Laat het puistje daarna wel met rust.

Nestosyl

Een andere tip is Nestosyl. Wanneer je dit op de puist doet, is de spanning er af. Het droogt het puistje namelijk uit. Wanneer je dit een paar avonden herhaalt, zal het weg zijn. Het is wel beter om dit te doen wanneer je niet meer naar buiten hoeft: je ziet de witte crème namelijk zitten.

Rusten

De allerbeste manier blijft om het vreselijke puistje gewoon te laten rusten. Binnen een paar dagen zal hij uiteindelijk weg gaan.

Huisarts

Mocht het je echt te lang duren of vertrouw je het niet helemaal, is een bezoekje aan de huisarts een goed idee. Deze zal je, wanneer er sprake is van een infectie, een zalfje of neusdruppel mee geven waardoor je binnen no time van alle ellende af bent.

Gewoon laten rusten dat puistje, hoe pijnlijk en vervelend die ook is. Good luck!

Dit artikel verscheen eerder op Ze.nl

Lees ook: Dit is wat je juist wel en niet moet doen bij een onderhuidse puist
Gek op puistenvideo’s? Zie dan hier hoe een lipfiller puist uitgeknepen wordt

Must reads 👀