Lifestyle

De 6 meest (invloed)rijke sociale mediasterren ter wereld volgens Forbes

Voor je twintigste al steenrijk zijn met super veel volgers. Tegenwoordig is het mogelijk. Met een klik op de knop kan jij binnen no time wereldberoemd worden. Het overkwam honderden jongeren, maar deze 6 sociale mediasterren zijn de absolute top. Dit zijn de meest invloedrijke sociale mediasterren van de wereld!

De meest invloedrijke sociale mediasterren van de wereld

Door de komst van sociale media is de hele celebritywereld op z’n kop gezet. De sterren van tegenwoordig zijn binnen een super korte tijd bekend geworden en ze staan de hele dag in contact met hun volgers. Via TikTok, Instagram en YouTube kunnen ze de fans up to date houden van hun hele leven. Ook zijn de online celebs super jong! En dat terwijl ze al heel veel invloed hebben op de (online)wereld. Forbes heeft onderzoek gedaan naar deze sterren en heeft de 6 meest invloedrijke op een rijtje gezet. Ken jij ze allemaal?

Charli D’Amelio (17) en Dixie D’Amelio (19)

Deze zussen zijn bekend geworden door hun dansvideo’s op TikTok. Dixie heeft 48 miljoen volgers en Charli maar liefst 106 miljoen! Ook op Instagram zijn de twee populair. Charli heeft hierop 36,6 miljoen volgers en Dixie heeft er 22,9 miljoen. Voor hun sociale mediacarrière zaten ze allebei nog op de middelbare school in Connecticut. Door hun dansvideo’s op TikTok zijn de twee nu wereldberoemd en steenrijk! Hun vermogen wordt geschat op 8 miljoen dollar. Waar dat geld vandaan komt? Van campagnes met de grootste merken. Ze zaten zelfs in de superbowl-reclame. Ook krijgen de zussen een eigen realityserie. Hier zullen ze vast en zeker ook veel geld mee verdienen.

Emma Chamberlain (20)

Deze celeb postte haar eerste YouTubevideo in 2017. Vanaf dat moment is haar carrière is een sneltreinvaart gegaan. Ze werd razend populair en nu is ze een van de meest invloedrijke sterren met een vermogen van 8 miljoen dollar. Ze heeft deals met merken als Calvin Klein en Louis Vuitton. Als klap op de vuurpijl mocht Emma gratis naar de Fashion Week om het evenement te vloggen. Ook op Instagram is ze populair, ze heeft 13,3 miljoen volgers. Deze volgers zijn vooral fan van haar vintage kledingstijl en haar persoonlijkheid. Emma vlogt op haar YouTubekanaal en ze praat open over alle problemen waar tienermeiden mee worstelen. Ze is super relatable en daarom heel erg populair.

Addison Rae (20)

De 20-jarige Addison Rae werd bekend door TikTok. Hierop heeft ze nu 74,6 miljoen volgers. Ze studeerde journalistiek in aan de universiteit van Louisiana, maar toen haar dansvideo’s populair werden besloot ze te stoppen. Dit is een slimme keuze geweest want nu behoort ze tot een van de meest invloedrijke sociale mediasterren ter wereld met een vermogen van 2 miljoen! Ze heeft deals met merken als Reebok en Daniel Wellington. Ook gaat ze een rol spelen in de remake van ‘She’s all that‘. Ken jij Addison ergens anders van? Dat kan! Ze is namelijk besties met de 41-jarige Kourtney Kardashian. De twee kennen elkaar door het zoontje van Kourtney. Hij is fan van de TikTok-ster en toen Addison hem kwam verrassen ontstond een hechte vriendschap tussen Addison en Kourtney.

Loren Gray (19)

Loren downloaden op haar dertiende Music.ly (de voorloper van TikTok). Hierdoor heeft ze heel wat jaren kunnen oefenen voordat ze populair werd op TikTok. Naast TikTok is de ster ook populair op Instagram. Hierop heeft de 21,8 miljoen volgers. Verder zingt ze en heeft ze getekend bij Virgin Records en Capitol Records. Ook kwam ze voor in de muziekvideo ‘The Man’ van Taylor Swift en heeft ze een succesvol YouTubekanaal. Loren is met gemak een sociale media duizendpoot te noemen! Dit levert heel wat geld op. Haar vermogen is 3 miljoen dollar.

Avani Gregg (18)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door avani (@avani)

Avani werd bekend door haar make-up video’s op TikTok en YouTube. Vandaag de dag zijn er 30,7 miljoen volgers die haar make-up skills bekijken via TikTok. Ook op Instagram is ze populair. Hierop heeft ze 17,7 miljoen volgers. Haar vermogen is 3 miljoen dollar en wij snappen wel waarom. Avani heeft namelijk deals met merken als Dolce & Gabbana, Hugo Boss, Nyx Cosmetics, L’Oréal en Marc Jacobs. Op dit moment heeft de celeb een relatie met TikTokker Anthony Reeves. De twee zijn super lief!

Bron: Elle.beBeeld: gettyimages.nl