Lifestyle

Glitter and glamour: er bestaat een TikTok-museum in Leidschendam

Vond jij het Instagram-museum Wondr Experience ook zo vet? Dan moet jij naar dit nieuwe TikTok-musem! In de Westfield Mall in Leidschendam opent Youseum de TikTok Eexperience haar deuren. Dit museum is ingericht met allemaal creatieve ruimtes zodat jij je perfecte TikTok-video's kan maken.

Het nieuwe TikTok-museum opent haar deuren

Een museum waarin jij je perfecte social media content kan maken. Dit is de afgelopen jaren super populair geworden! Eerst kwam het Instagram-museum Wondr naar Amsterdam. Nu is er ook een TikTok-museum geopend in Leidschendam, middenin de Westfield Mall. Een dagje shoppen combineren met de leukste foto's en video's maken? Hier kan het!

Wat is er te zien?

In een museum is natuurlijk altijd wat te zien. In de TikTok Experience zijn 16 verschillende ruimtes ingericht zodat jij toffe social media content kan maken. De kamers zijn gevuld met 25 verschillende soorten bijzondere installaties. Bijvoorbeeld een glijbaan, ballenbak of een sloopkogel zodat jij als Miley Cyrus door de kamer kan schommelen. Ook is er een kamer helemaal ingericht zoals Sara Dol dat wilde. De bekende Nederlandse Tiktokker kan natuurlijk niet ontbreken in het TikTok-museum!

De vibehouse

De makers van het museum zijn het meest trots op de vibehouse. Dit is een kamer waar verschillende Nederlandse Tiktokkers samenkomen om video's te maken. Dit doen ze met elkaar, maar ook met de bezoekers! Wil jij een TikTok met Glen Fontein, Lorenzo Dinatelle of Thomas Messina? Kom dan snel langs en wie weet zijn ze te vinden in de vibehouse!

Maatschappelijke problemen

Naast alle glitter and glamour hebben de makers ook een serieus randje gegeven aan het museum. "Social media gaat over meer dan alleen een selfie. Bij Youseum belichten we de mooie en de mindere kanten van social media", vertelt Joep Heusschen een van de bedenkers. Er wordt ook aandacht besteed aan maatschappelijke problemen.  Een van de kamers is gewijd aan het klimaatprobleem en een andere kamer vraagt aandacht voor eenzame ouderen. Dit wordt allemaal wel gedaan op een tiktokable (wordt dit de nieuwe instagramable?) manier. 

Het museum bezoeken

Wil jij een kijkje nemen? Het museum is elke dag geopend van 10:00 - 20:00. Tickets zijn aan de deur te koop en via de website. Ze kosten €19,95 voor volwassenen en €12,50 voor kinderen tot en met 12 jaar oud. Nadat je het museum hebt gezien kan je lekker shoppen in de Westfield Mall. Dit klinkt als een heerlijk dagje weg met je vriendinnen!

Ben jij opzoek naar meer social media proof plekken? Lees dan ook:
In dit museum van Anna Nooshin maak jij binnenkort de mooiste instaselfies
New hotspot: er opent een volledig roze beachbar in Amsterdam

Beeld: Youseum
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved